Muziek op vrijdag: Hurts is terug en Diplo is met de zus van Miley

Thank God It's Friday!

24 juli 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Zanger Theo van Hurts heeft ineens heel lang haar: een coupe corona of een Jezus-complex? De nieuwe single ‘Redemption’ is in ieder geval heel gospel. Verder is er nieuwe muziek van Diplo en Noah Cyrus, inderdaad: de zus van. Ook The Weeknd heeft een nieuwe single uitgebracht die tegelijkertijd futuristisch als retro klinkt. Maar er is meer…

Tinashe – ‘Rascal’

Jammer dat veel liedjes tegenwoordig zo absurd kort duren. Na 2,5 minuut komt Tinashe net een beetje op stoom en dan is het alweer voorbij. Ook de video is net even te kort om haar slaapkamer eens goed te bekijken. We hebben het beeld een paar keer stilgezet om te zien wat ze zoal op haar boekenplanken heeft staan. Een roze konijn en een kindernaaimachientje. Goh.

The Weeknd – ‘Snowchild’

Hij scoort megahit na megahit, wat best opmerkelijk is want de muziek van Abel Tesfaye is best duister. Maar ook toegankelijk, dus daar zal het wel aan liggen. ‘Snowchild is een ballad die zowel futuristisch als retro klinkt. Een soort Back To The Future-muziek. De bijbehorende video zit vol easter eggs uit voorgaande hits.

Kiiara – ‘I Still Do’

Kiara Saulters is een 25-jarige singer-songwriter uit Wilmington, Illinois. Ze zong drie jaar geleden een duet met nu metalband Linkin Park, maar daar hoor je hier helemaal niets van: zelf maakt Kiiara liever alternative R&B en electropop.

Diplo & Noah Cyrus – ‘On Mine’

Wat heeft Diplo ineens met artiesten die lichtelijk tegen country aan zitten? Hij werkte eerder samen met Lil Nas X (voor een remix van ‘Old Town Road’) en Orville Peck, nu is de zus van Miley Cyrus aan de beurt. In de video gaan de twee vol op het orgel, met cowboyhoeden, een paardenfarm en balen stro. En daar krijgen ze het behoorlijk warm van.

Hurts – ‘Redemption’

Is het een doorgeschoten coupe corona of is zanger Theo Hutchcraft gewoon maanden aan het sparen geweest voor z’n lange lokken? ‘Redemption’ is een ingetogen gospelballad, dus misschien heeft hij een Jezus-complex. We weten het niet. Het lied zelf verschiet na drie minuten van kleur met een fraai strijkers- en blazers-intermezzo. En daar is ineens de aloude bombast van Hurts weer terug.

Ellie Goulding & Lauv – ‘Slow Grenade’

Op haar nieuwe album Brightest Blue staan aardig wat tracks die Ellie Goulding daarvoor al op single had uitgebracht, maar ‘Slow Grenade’ is nieuw. Speciaal voor Vevo nam ze een live-versie op van dit duet met liefdesleedzanger Lauv. Helaas is Lauv nergens te bekennen in deze versie, maar aan de kant: zie Ellie eens schitteren in haar witte broekpakjurk.

Ellie Goulding – ‘Woman’

En daar is Ellepel nog een keer, live in ‘Good Morning America’. Tussen het coronanieuws door stond ze op te treden in een lava-bh, of zijn het poppenhanden die haar boezem omarmen? We zijn zo gefascineerd door deze outfit dat we helemaal vergeten om naar het liedje te luisteren. Dat is dus een ballade over empowerment en zelfbewustzijn. En ook nog mooi, bovendien.

The Avalanches – ‘Wherever You Go’

Jamie xx produceerde deze single van The Avalanches, die het samplen van muziek tot kunstvorm hebben verheven. Op ‘Wherever You Go’ is een stuk te horen uit NASA’s mixtape voor buitenaardse wezens uit 1977, The Voyager Golden Record. Verder zijn de vocalen van Neneh Cherry en CLYPSO te horen en pianospel van Mick Jones van The Clash.

Moses Sumney – ’Me In 20 Years’

Hoe zou Moses Sumney er uit zien over twintig jaar? Een gemakzuchtig iemand zou gewoon even een foto door Face App slingeren, zo niet Moses Sumney. Die ging volledig in de make-up om zichzelf een heel stuk ouder voor te doen. Het resultaat is te zien in zijn nieuwe video.

Taylor Swift – ‘Cardigan’

Vannacht bracht Taylor Swift totaal onverwacht een nieuw album uit dat Folklore heet. Ze heeft er in isolatie aan gewerkt en er zijn maar liefst acht verschillende deluxe edities verkrijgbaar. De eerste single heet ‘Cardigan’ en de video doet denken aan de film The Chronicles of Narnia.  

Jessie Ware – ‘What’s Your Pleasure?’

Er wás al zo’n mooie video voor ‘What’s Your Pleasure?’, met die leuke danser uit Madonna’s Madame X-tour. Maar Jessie Ware weet van geen ophouden en figureert nu zelf in een nieuwe video, waarin niet per se heel veel gebeurt maar die wel lekker arty aanvoelt.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau