In korte tijd is een Pride-programma samengesteld dat sinds afgelopen weekend te zien is (waar precies, dat lees je verderop in dit artikel). Directeur Lucien Spee van Pride Amsterdam over het programma-aanbod: “Zichtbaarheid is erg belangrijk voor de emancipatie van onze community.”

Hartverwarmend
Spee vervolgt: “We zijn dan ook ontzettend blij met de samenwerking met SALTO en OUTtv. Ik vind het geweldig om te zien hoe in zo’n korte tijd allerlei partijen en vrijwilligers dit Pride-programma in elkaar hebben gezet. Dat vervolgens ook de telecomproviders hun nek uitsteken, de handen ineen slaan en dit voor heel Nederland beschikbaar stellen is echt hartverwarmend.”

Speciaal voor Pride wordt OUTtv, dat normaalgesproken niet in het basispakket zit, ter beschikking gesteld door de telecomproviders VodafoneZiggo, KPN, T-Mobile, Youfone en Tele2. Een volledig tv-overzicht met tijdschema is te vinden in een complete programmagids op www.pride.amsterdam.

Kanalen Pride TV
De programma’s van Pride TV zijn tijdens de Pride-week gratis te bekijken via SALTO TV, via de website van Pride Amsterdam (www.pride.amsterdam) en via OUTtv. OUTtv is in Nederland te ontvangen via Ziggo kanaal 129, KPN kanaal 77, T-mobile kanaal 297, Youfone kanaal  303, CAIWAY 134, Telfort en XS4ALL beide kanaal 77 en Delta kanaal 365. Pride TV is overigens ook in België op de kabel te ontvangen via OUTtv en te ontvangen via de gratis Pride Amsterdam app, verkrijgbaar in de app-store.

AT5
Ook de Amsterdamse nieuwszender AT5 werkt volop mee. Zij maken voor Pride TV twee keer het programma ‘Live from the Street’. Er wordt live verslag gedaan van de opening van de Pride week op 25 juli. Ook is AT5 voor Pride TV aanwezig bij de demonstratie op zaterdag 1 augustus op het Museumplein.