Eerder deze week maakte RuPaul met een videoboodschap bekend dat er een Nederlandse versie in de maak is van zijn Drag Race. Die zal te zien zijn op Videoland. Welke kandidaten er meedoen (het zijn er tien) en wie het presenteert, is nog niet bekendgemaakt. Wel gonzen de namen van Diva Mayday en Fred van Leer door de wandelgangen.

Op 21 augustus gaat er nog een nieuwe tv-show van start die draait om RuPaul’s Drag Race. Het gaat niet om een regulier seizoen, maar om een documentaireserie over de queens die optreden in Las Vegas onder de naam van RuPaul’s Drag Race. De serie heet RuPaul’s Drag Race: Vegas Revue en is te zien op VH1.

De Las Vegas-show ging begin dit jaar in première en had een roulerende cast die bestond uit kandidaten uit de reguliere tv-shows. De coronapandemie gooide roet in het eten, maar producent World of Wonder had inmiddels genoeg content voor een docuserie.

De serie laat niet alleen zien wat er op het podium gebeurt, maar gaat ook achter de schermen op zoek naar de achtergrond van de kandidaten. In de trailer is te zien dat Kameron Michaels en Vanessa Vanjie Mateo elkaar zoenen, dus wellicht is er ook nog liefdesnieuws onder de zon.

Hier de eerste beelden.