De film Pride is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het 'Lesbians and Gays Support the Miners'-initiatief. Tijdens de Gay Pride van 1984 besloot een groep homorecht-activisten geld op te halen voor de stakende Britse mijnwerkers.

De bijzondere samenwerking die de activisten voor ogen hadden bleek echter niet bepaald vanzelfsprekend: de mijnwerkers geneerden zich en wilden hun steun niet ontvangen. Maar omdat dit een feelgood film is, laat het einde zich natuurlijk raden…

Vanwaar dit initiatief?
Oprichter Hanna Verboom van Cinetree over de Pride-actie: “Tot op de dag van vandaag moeten we werken aan een inclusieve samenleving, een samenleving waarin je de vrijheid voelt om te zijn wie je bent zonder dat we allemaal hetzelfde hoeven te zijn. Die verschillen mogen we juist vieren, zoals tijdens de Pride-week. Nu de Pride dit jaar minder groots gevierd kan worden, wilden we dat op onze wijze toch nog doen door de film Pride deze week gratis beschikbaar te maken. Een hartverwarmende film die laat zien dat we ondanks de verschillen toch niet zo verschillend zijn. Zo kan iedereen thuis op de bank, toch nog een beetje meevieren..”

Speciaal voor Cinetree’s Pride-actie wordt de film voorzien van een introductie van drag queen Heisa Jynx. Cinetree is beschikbaar op PC en laptop of via de apps voor iOS, AppleTV en Android. Streamen kan via Apple Airplay of Chromecast. Ga naar Cinetree.nl/pride om de film te zien.