Het verhaal van The Umbrella Academy gaat als volgt. Op dezelfde dag in 1989 worden 43 baby’s geboren bij vrouwen die geen connectie met elkaar hebben, behalve dat geen van die vrouwen wist dat ze zwanger waren. Zeven kinderen worden geadopteerd door Sir Reginald Hargreeves, een schatrijke zakenman.

Voor zijn kinderen richt Hargreeves The Umbrella Academy op. Hij traint de kinderen om in de toekomst de wereld te redden. Maar niet alles verloopt volgens plan en als de kinderen tieners zijn, raken ze van elkaar verwijderd.

Apocalyps
Zes van de zeven kinderen komen weer bij elkaar als Hargreeves is overleden. Ze zijn dan midden dertig. Luther, Diego, Allison, Klaus, Vanya en Number Five besluiten samen op zoek te gaan naar de mysterieuze doodsoorzaak van hun adoptievader. Maar samenwerken gaat niet zomaar, aangezien de zes nogal van elkaar verschillen. En dan is er ook nog een apocalyps aanstaande.

The Umbrella Academy is gebaseerd op de stripverhalen van Gerard Way. In de serie spelen Ellen Page, Tom Hopper, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, David Castañeda, Aidan Gallagher, Cameron Britton, en Mary J. Blige de belangrijkste rollen.

Gay
Andrew Sheehan vertelde eerder over zijn karakter Klaus dat die een speciale gave heeft: hij kan communiceren met dode mensen. Ook is hij gay, maar Sheeran waakt ervoor dat zijn Klaus wordt gereduceerd tot ‘die gay superheld’.

In het eerste seizoen kwam de relatie van Klaus met Dave tot een einde nadat zijn vriend werd omgebracht tijdens een gevecht in de Vietnam-oorlog. Het nieuwe seizoen gaat terug in de tijd, naar de jaren zestig toen Dave nog leefde. Nu waren veel mensen de jaren zestig niet erg tolerant als het ging om homoseksualiteit. Naast homofobie zullen ook andere vormen van discriminatie aan bod komen in het nieuwe seizoen.

Trailer
Veel meer dan dat geeft Sheehan niet weg, dus om erachter te komen hoe het tweede seizoen er uit ziet, zul je zelf moeten kijken op Netflix. Om te beginnen naar de onderstaande trailer.