Muziek op vrijdag: Beyoncé is King en Hurts zingt ‘Somebody’

Thank God It's Friday!

31 juli 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Nog geen week geleden debuteerde Hurts zijn nieuwe single en nu is er alweer een nieuw lied. Verder bracht Beyoncé haar eerste officiële video uit van haar nieuwe visuele album. Het is een waar spektakel geworden. Maar er is meer nieuwe muziek, onder meer van Troye Sivan. Fijn weekend!

Dope Lemon – ‘Every Day Is A Holiday’

We beginnen met Dope Lemon, die met een zwoele summerjam komt. Je zou denken dat-ie zelf ook superzwoel is, maar nee: gewoon een nerd met een computerprogrammeurskapsel en dito bril.

Troye Sivan – ‘Easy’

Deze nieuwe video van ‘Easy’ laat een vertraagde versie horen van ‘Easy’, waardoor het lied nog vager wordt dan het origineel. Het galmt, het klinkt jaren tachtig, het is mooi van lelijkheid.

Beyoncé – ‘Already’

Vandaag gaat het nieuwe visuele album van Beyoncé in première op Disney+. Het heet Black is King en is een vervolg op de muziek die ze vorig jaar maakte naar aanleidingvan haar betrokkenheid bij de live remake van The Lion King. ‘Already’ is een visueel spektakel, met medewerking van Major Lazer en Shatta Wale.

Brandy – ‘Borderline’

Brandy’s nieuwe album B7 is net uit en dit is de eerste single. Geen vrolijke dansballade à la Madonna, maar een serieus midtempo nummer met een video waarin Brandy vanuit een isoleercel haar duistere kant verbeeldt.

Hurts – ‘Somebody’

Vorige week lieten we de video zien van ‘Redemption’, de comebacksingle van Hurts. In de video was te zien dat zanger Theo Hutchcraft een beetje een Jezus-complex had. In die van ‘Somebody’ zwalkt hij in zijn ondergoed over straat.

Billie Eilish – ‘My Future’

Andrew Onorato maakte een fraaie animatievideo voor ‘My Future’, de nieuwe single van Billie Eilish die ze samen met haar broer Finneas maakte tijdens de coronacrisis. Het is tamelijk treurig, met een spranje hoop.

Lana Del Rey – ‘LA Who Am I To Love You Now’

Een audioboek met poëzie, dat is wat Lana Del Rey heeft uitgebracht onder de naam Violent Bent Backwards Over The Grass. Jack Antonoff verzorgde de muziek onder de teksten van Del Rey, en ‘LA Who Am I To Love You Now’ klinkt als een ASMR-sessie waar je niet rustig, maar een beetje geil van wordt.

Phoebe Bridgers – ‘I Know The End’

Daar is ze weer, in haar eeuwige skeletten-onesie. Deze keer bezoekt de singer-songwriter een museum en we weten ook welk: het Memorial Coliseum in Los Angeles. Waar het niet helemaal pluis is.

Joel Corry & MNEK – ‘Head & Heart’

In een speelse splitscreen is te zien hoe het links allemaal misgaat terwijl het rechts juist op rolletjes loopt. Wie is trouwens die leuke jongen met zijn ginger haar die we links willen helpen en rechts willen zijn?

Aya Nakamura – ‘Jolie Nana’

Tot slot Aya Nakamura, met iets dat begint als een kooktutorial, gevolgd door een hoop onsamenhangde beelden en dan na vier minuten ineens toch een liedje wordt. Of het net zo’n hit wordt als ‘Djadja’? We zullen het zien.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau