Ratched is een zogeheten prequel van de film One Flew Over The Cuckoo’s Nest uit 1975. In die film was te zien hoe Jack Nicholson net deed of hij een patiënt was, zijn medicijnen niet nam en de rest van de patiënten opzette tegen de doodenge hoofdzuster Mildred Ratched.

Experimenten
De serie speelt zich af in 1947, het jaar dat Ratched voor het eerst haar opwachting maakte in het ziekenhuis in North Carolina, waar het steeds gewoner wordt om allerlei experimenten uit te voeren op de patiënten. Ratched is harteloos en gemeen en misbruikt haar autoriteit om de patiënten te martelen.

In een interview met Vanity Fair vertelde Sarah Paulson dat ze zich ‘heel erg goed’ kan identificeren met zuster Ratched. Volgens haar was Ratched totaal vereenzaamd en zocht ze naar een doel in haar leven en een plek om zich ergens thuis te voelen.

Cast
Naast Paulson bestaat de cast uit een hoop bekende namen. Cynthia Nixon is te zien als Gwendolyn Briggs, Judy Davis als zuster Betsy Bucket, Sharon Stone als Lenore Osgood, Jon Jon Briones als dokter Richard Hanover, Finn Wittrock als Edmund Tolleson en Charlie Carver als Huck.

Netflix heeft maar meteen twee seizoenen besteld van Ratched. De eerste afleveringen zijn te zien vanaf 18 september. Hier de trailer.