Homofobe vrouw verstoort Pride – zo reageerde het publiek

'We are born this way'

Leestijd: < 1 min

Belfast stond afgelopen zaterdag in het teken van Pride. Tijdens een bijeenkomst stond een vrouw te schreeuwen dat homoseksualiteit een zonde is en dat ze naar Jezus moesten luisteren. Maar in plaats van naar haar te luisteren, sloot een groep jongeren haar in en samen zongen ze Lady Gaga’s ‘Born This Way’.

Op TikTok verscheen een filmpje van het gebeuren, waarin is te zien hoe een vrouw allerlei homofobe leuzen roept met een versterkte microfoon. Ze schreeuwde dat homoseksualiteit een zonde was en dat de mensen zich aan Jezus moesten geven.

Zingen en dansen
De omstanders, voornamelijk jongeren, reageerden door de vrouw totaal te negeren. Ze gingen om haar heen staan, werden niet kwaad, schreeuwden niet terug, maar deden niets anders dan Lady Gaga’s ‘Born This Way’ zingen. Uiteindelijk stond iedereen te dansen.

De maker van het TikTok-filmpje liep toevallig voorbij toen ze de vrouw hoorde schreeuwen. Ze besloot het gebeuren te filmen. In een interview met PinkNews vertelt ze: “Ik vond dat die kinderen fantastisch reageerden op de vrouw, die een boodschap van haat stond te verspreiden.

Briljant
"Door dwars door haar geschreeuw een lied van Lady Gaga aan te heffen, vond ik briljant. De meeste mensen moesten alleen maar lachen toen die vrouw haar microfoon pakte en begon te schreeuwen.”

De TikTok-video ging meteen viraal. Hier de beelden.

Lmao get out ##belfast ##lgbtpride

Powered by Labrador CMS