The Male Gaze: Strikers and Defenders brengt vier recente Europese films bij elkaar die allemaal gaan over gays en voetbal. De serie is te zien via Amazon, Vimeo en FilmDoo.

Colours
Peter Scott Lee regisseerde de film Colours, die gaat over jeugdvoetbalspeler Adam, die door zijn vervelende coach voor een ultimatum wordt gesteld als die erachter komt dat Adams beste vriend Tom gay is. In de film zijn Harry Jarvis (The Knight Before Christmas) en George Somner (Sex Education) te zien.

Play It Like A  Man
Play It Like A  Man
is een film van Laurent Lunetta. Te zien is hoe twee jonge voetballers de telefoon jatten van een leraar, waarbij ze erachter komen dat die volstaat met foto’s van hun teamgenoten, gemaakt in de kleedkamerdouches. Maar iets lijkt er niet te kloppen.

Islands
Film drie is Islands, geregisseerd door de Duitse Ron Jäger. Die komt met het eenvoudige, maar mooie verhaal van de jonge voetballer Linus, die zijn ware gevoelens voor een klasgenoot voor hem verborgen houdt. Als hij een docent in vertrouwen neemt, verandert dat de hele zaak.

Through The Fields
Pierre Prieur is tot slot te zien in de Franse film Through The Fields. Hij speelt samen met zijn broer in een voetbalteam en ze houden elkaar goed in de gaten als een potentiële romance ontstaat binnen het team.

Hier onder de trailer met beelden uit de films, die je hier kunt bekijken.