De film zou gebaseerd zijn op de biografie van Victor Bockris uit 1989 over Andy Warhol. Jared Leto heeft de rechten voor de verfilming verkregen, samen met co-producent Michael de Luca. Hij is al sinds 2016 op de achtergrond bezig met het project.

Jared Leto won zijn eerste en tot nu toe enige Oscar voor zijn rol in de film Dallas Buyers Club, die ging over Ron Woodroof, een man met hiv die een ondergronds distributiekanaal voor medicijnen oprichtte. Leto speelde Rayon, een transgender vrouw die bevriend was met Woodroof.

Zijn besluit om een transgender vrouw te spelen, deed heel wat stof opwaaien in de LHBTQ-gemeenschap. In de nasleep hiervan gaf Leto een interview met GQ Magazine, waarin hem de vraag werd gesteld of een gay acteur minder kans zou hebben op een hoofdrol dan een acteur die hetero is. Zijn antwoord: “Ik denk niet dat een gay acteur dezelfde kansen krijgt als een hetero acteur. Zo zou het niet moeten zijn, maar het is nog altijd een conservatieve wereld.

Dat hij nu zelf in de huid kruipt van Warhol, die gay was, zal dan ook wel tot scheve gezichten leiden. Over de film zelf is niet meer bekend, dus we blijven het volgen.

Bron: PinkNews