De verwachtingen van Love, Victor waren hoog gespannen. De film Love, Simon was in 2018 een grote hit en ging over Simon, die worstelde met zijn homoseksualiteit en daarover schreef met een voor hem op dat moment onbekende jongen.

Love, Victor speelde zich af in dezelfde omgeving, maar dan met een andere hoofdpersoon, die als nieuwe leerling een highschool betrad. Ook hij moest in het reine zien te komen met de gevoelens die hij had voor jongens.

Simon speelde in de serie nog wel een rol, maar buiten beeld: aan hem waren de e-mails van Victor gericht die gingen over zijn ontluikende gevoelens voor Benji.

Aanvankelijk zou Love, Victor te zien zijn op het gezinsvriendelijke Disney+, maar de zenderbazen vonden dat de serie te veel neigde naar ‘adult entertainment’. In een recensie die Winq schreef over de serie, vonden we dat nogal meevallen, sterker nog: Love, Victor werd wel érg braaf bevonden.

Overigens zou het in de keuze voor Hulu niet gaan om zoenscènes tussen twee jongens, maar eerder om het alcoholgebruik door jongeren.

Afijn, in het tweede seizoen zijn de personages weer iets ouder, dus wellicht dat het in de nieuwe afleveringen meevalt met de braafheid. Wanneer Love, Victor verder gaat, is nog niet bekendgemaakt.