In een video is te zien wat vier jaar Trump aan de macht heeft betekend voor de LHBTQ-gemeenschap in de Verenigde Staten. Het begint met de boodschap dat maar liefst 50% van de LHBTQ’s niet heeft gestemd bij de vorige verkiezingen.

Vervolgens is te zien hoe Trump transgenders heeft verbannen uit het leger, visa heeft geweigerd aan de partners van diplomaten als die van hetzelfde geslacht zijn en wetgeving probeert in te voeren waardoor adoptiebureaus gay koppels kunnen weigeren.

Vote Proud
De video is een samenwerking tussen MeidasTouch en Vote Proud. Die laatste is een organisatie die ervoor wil zorgen dat meer mensen gaan stemmen in november, wanneer de Amerikaanse presidentsverkiezingen worden gehouden. Vote Proud is mede opgericht door Bruce Roberts, die de tekst schreef en de muziek componeerde van Barbra Streisand en Donna Summers hit uit 1979, ‘Enough is Enough’.

Hij vertelt: “Ik schreef ‘Enough is Enough’ jaren geleden en Barbra Streisand heeft er samen met Donna Summer miljoenen platen van verkocht. Nu, al die jaren later, is het een anthem geworden dat oproept tot verandering en gelijkheid in het Amerika van vandaag.”

Geen toestemming
In de video is ook te zien dat Trump in zijn campagne regelmatig muziek gebruik van artiesten, zonder daarvoor toestemming gevraagd te hebben. Elton John, Adele, Neil Young, Rihanna, Axl Rose, Tom Petty en Brendan Urie hebben zich hier openlijk tegen uitgesproken.

Barbra Streisand behoort ook tot deze groep artiesten. In 2018 bracht ze een protestlied uit tegen Trump, genaamd ‘Love’s Never Wrong’. Zelf maakt ze aan het einde van de onderstaande video een korte cameo, waarmee ze haar goedkeuring van het gebruik van ‘Enough is Enough’ laat blijken.

Bron: PinkNews