Voor het eerst biseksuele hoofdrol in Disney-kinderserie

Leestijd: < 1 min

In de animatieserie The Owl House is voor het eerst een biseksueel personage te zien dat de hoofdrol speelt. Aanvankelijk had Disney dit verboden, maar de maker van de kinderserie hield voet bij stuk. 

Het is weliswaar niet de eerste keer dat er een LHBTQ-personage te zien is in een serie van Disney, maar tot dusver waren dit altijd kleinere rollen.

The Owl House gaat over een tiener die in een andere wereld terechtkomt om daar heks te worden. Die tiener heet Luz Noceda en in een van de eerste afleveringen wordt ze door een meisje uit haar klas, Amity, gevraagd voor het jaarlijkse bal. Ze dansen samen en er is te zien dat Amity verliefd is op Luz.

Verboden
Dana Terrace is de bedenker van The Owl House. Zij liet weten dat de hoofdrol is weggelegd voor een biseksueel personage. Ze onthulde echter ook dat het niet zonder slag of sloot is gegaan. Sterker nog: aanvankelijk werd haar verboden door Disney. De zender zou niet willen dat zij biseksuele of homoseksuele relaties in het verhaal zou verwerken.

Terrace, zelf biseksueel, zei hierover: “Gelukkig heeft mijn koppigheid zich uitbetaald en word ik nu gesteund door de leiding van Disney.”

Hier de dansscène met Luz en Amity.

Volg je ons al op Instagram?

Powered by Labrador CMS