Maurits (21) was samen met zijn goede viend Leon (22) waren naar twee cafés geweest in het centrum van Hengelo. Toen ze zaterdagochtend tegen kwart over vier terugfietsten, werden ze achter de Hema ingehaald door vier leeftijdsgenoten op de fiets en een vijfde op een scooter. Maurits vertelt aan Tubantia: “Ze scholden ons in het voorbijgaan uit voor kankerhomo’s. We hebben niets teruggezegd.”

Sorry
Even later wachtte de groep van vijf Leon en Maurits op ter hoogte van de winkel Big Bazar. Daar begonnen ze in te slaan op Leon. Maurits schoot hem te hulp, maar werd ook flink te pakken genomen. “Het waren drie Nederlandse en twee buitenlandse jongens. Een van hen, op die witte scooter, verontschuldigde zich nog toen ze er vandoor gingen. Hij zei ‘sorry’ tegen ons.”

Maurits belde de politie, die na een minuut ter plaatse was. De verdachten zijn echter niet gevonden. Hij en Leon gaan binnenkort aangifte doen bij de politie, die al heeft toegezegd de camerabeelden van de winkels op te zullen vragen. Daar zullen de daders hoogstwaarschijnlijk opstaan.

Nooit eerder gezien
Maurits verbaast zich over het zinloze geweld. “Waarom, vraag ik me dan af. Er was niets aan vooraf gegaan. We hebben die jongens nooit eerder gezien en we zeiden niets terug toen ze ons uitgescholden. En dan nog gaan ze los op ons.”

Het is niet de eerste keer dat Maurits is mishandeld omdat hij homo is. “Destijds ben ik door een groepje buitenlanders in elkaar geslagen voor de deur bij broodjeszaak Subway. Ook omdat ik homo ben.”

Laffe honden
De moeder van Maurits is er helemaal klaar mee en schrijft op Facebook: “Laffe honden waar halen jullie het gore lef vandaan mijn zoon in elkaar te slaan?”

Beeld: Unsplash