The Boys in the Band draait om een huisfeest, waar een groep LHBTQ-mannen elkaar ontmoet. De focus ligt op de persoonlijke verhalen die de mannen hebben meegemaakt. Het begon allemaal met een toneelstuk uit 1968, dat in kleine zalen werd opgevoerd in New York. De productie van deze off-Broadway-show lag in handen van Mart Crowley, die eerder dit jaar bezweek aan de gevolgen van een hartaanval.

Authentiek
Het toneelstuk werd destijds positief gerecenseerd, vanwege de authentieke wijze waarop mensen uit de LHBTQ-gemeenschap werden geportretteerd. In 1970 volgde een eerste verfilming, die ook goede kritieken kreeg.

In 2018 volgde een reprise van het toneelstuk op Broadway in New York. Matt Bomer, Jim Parsons, Zachary Quinto, Andrew Rannels, Charlie Carver, Brian Hutchison, Michael Benjamin Washington, Robin de Jesús en Tuc Watkins waren hierin te zien. Zij keren nu allemaal terug in de nieuwe verfilming, die vanaf 30 september te zien is op Netflix.

Zinderend eerlijk en waanzinnig grappig
Eerder zei Ryan Murphy over The Boys in the Band: “In 1968 schreef Mart Crowley theatergeschiedenis door gay mannen een stem te geven op het podium, met dit compromisloze, zinderend eerlijke en waanzinnig grappige toneelstuk.

David Stone voegt toe: “Het stuk was baanbrekend de manier waarop gay mannen met elkaar omgingen en hoe ze over zichzelf dachten. Hoewel de houding naar LHBTQ’s ten positieve is veranderd, is het belangrijk om eraan herinnerd te worden wat we hebben overwonnen maar dat we ook nog een lange weg hebben te gaan. Alles is veranderd. En er is niets veranderd.”

Hier de eerste foto’s uit The Boys in the Band, gevolgd door de trailer. Of ga meteen naar Netflix om de film te bekijken.