Met een theatrale presentatie van hun vooronderzoek beginnen theatermakers en acteurs Kes Blans, tevens chemsex-counselor en Thomas de Bres, ook LHBTQ-activist en programmamaker, deze zomer het project Chemsex Dialogen.

Verlangens en gevaren
De makers noemen chemsex een fascinerend fenomeen in de gayscene; mannen die seks hebben met mannen onder invloed van harddrugs, zoals XTC, GHB en Crystal Meth. Een groeiend fenomeen met potentieel gevaar. Welke verlangens schuilen eronder? Wanneer ligt verslaving op de loer? Wanneer wordt lust een last en hoe zit het met de liefde? 

Met het project Chemsex Dialogen willen Blans en de Bres oordeelloos en liefdevol het taboe rondom dit onderwerp doorbreken en de spannende, gevaarlijke, verleidelijke en ook destructieve kanten van Chemsex onderzoeken, belichten en bevragen.

Persoonlijke ervaringen
Deze zomer presenteren ze hun vooronderzoek in een interactieve theaterontmoeting, waarin ze op creatieve wijze vormgeven aan onze vragen en ervaringen en praten met zorgverleners en ervaringsdeskundigen uit de stad. Daarnaast gaan ze op zoek naar nieuwe verhalen om mee te nemen naar de avondvullende theatervoorstelling voor volgend seizoen. Als bezoeker wordt je daarom uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek en persoonlijke ervaringen te delen (als je dat wilt). 

Te gast zijn o.a. Sebastiaan Verboeket (Arts PrEPnu), Willem van Aken (preventiemedewerker en voorlichter drugs en seks voor homomannen), Lambert Jończy-Selten (ervaringsdeskundige en gebruiker), Thijs Fransen (SEH-verpleegkundige), Kris Olivier (chemsexadviseur) en Jason Farell (directeur Choices Support Center).

Speeldata Chemsex Dialogen tijdens Amsterdam Fringe Festival
Vrijdag 11 september | 19.00 & 21.30 uur
Zaterdag 12 september | 17.00 & 19.30 uur 
Locatie: ’t Zonnehuis, Zonneplein 30 Amsterdam

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website van Amsterdam Fringe Festival.