In 2018 keerde Queer Eye terug op Netflix. In deze zogeheten reboot gingen vijf mannen aan de slag met iemand die wel wat hulp kon gebruiken. In de nieuwe serie hoefde dat niet langer per se een heteroman te zijn, terwijl dat in het origineel wel zo was.

Contrast
In Queer Eye For The Straight Guy draaide het veel meer dan nu om het contrast tussen de cast – stuk voor stuk verfijnde types – en de man die een make-over krijgt: dat was steevast een ruwe bonk die na afloop toch over een klein hartje bleek te beschikken.

De originele Fab Five
De toenmalige Fab Five bestond uit Ted Allen (de voeding- en wijnconnaisseur die de ruwe bolster blanke pit tafelmanieren bijbracht), Kyan Douglas (de grooming-goeroe die zich ontfermde over haar, make-up en persoonlijke hygiëne), Thom Filicia (de designdokter die alles wist over intereurdesign en woninginrichting), Carson Kressley (de modekenner die de heren persoonlijke styling probeerde bij te brengen) en Jai Rodriguez (de zelfbenoemde Culture Vulture die alles wist over populaire cultuur, relaties en sociale interactie).

Opgeknapt
Met z’n vijven wisten ze door te dringen tot de beperkte wereld van de te metamorfosen manspersoon. Minder dan nu draaide het oude Queer Eye For The Straight Guy om emotionele gebeurtenissen (al werd er ook toen al menig traantje weggepinkt) en waar mensen nu als het ware op een nieuw spoor worden gezet, ging het in het origineel vooral over de make-over: kijk eens hoe deze kinkel is opgeknapt!

Hier de aflevering waarin Brian ‘Butch’ Schepel onderhanden wordt genomen.