Grappig eigenlijk, dat Arjan Ederveen en Tosca Niterink hun typetjes Theo en Thea óók weer allerlei typetjes lieten spelen. Zo kennen we de chagrijnige professor Diederik Olivier Maria Zuurbekje, of de creatief uitgedaagde Anneke Artistiek.

Batavierenplantsoen
Maar het bekendst waren toch wel ex-buurvrouwen Ans Aarsema en Bea Hofman (van het Batavierenplantsoen), die allebei zo’n hoofddoek droegen die grootmoeders tot ver in de jaren negentig omknoopten als ze in de regen boodschappen gingen doen.

In de film Theo & Thea en de Ontmaskering van het Tenenkaasimperium duiken Ans en Bea op als zingend duo, waar bij ze onder het motto: ‘Sla maar een toets aan, het is jazzzzz!’ een prachtig geïmproviseerde versie zingen van het kinderlied ‘Slaap Kindje Slaap’.

Lekker schmieren
Een aantal jaar daarvoor, in 1986, waren Theo en Theo te gast in de talkshow van Sonja Barend. De presentatrice, die zware onderwerpen met daverend gemak combineerde met een luchtige toets, laat Arjan Ederveen en Tosca Niterink lekker schmieren als Theo en Thea, en laten Bea Hofman en Ans Aarsema nou toevallig onder de tafel zitten!

En daar zitten ze dan, met net even andere stemmetjes en andere karakters. Wat volgt is een lulverhaal over een illegaal mosselenrestaurant, waarna ze hun lied – zelf bij elkaar gerijmd – ten gehore brengen.

La Pat
Leuk om Patty Trossèl ook eens in actie te zien, die later zelf furore maakte als La Pat. Ze maakte zo’n beetje alle muziek voor Theo en Thea en schittert hier op haar elektrieken piano. Het lied moet je zelf maar even bekijken en beluisteren, want om de tekst hier uit de doeken te doen zou een spoiler zijn en dat is zonde.

Veel plezier met Ans en Bea.