Muziek op vrijdag: de nieuwe van de broer van Billie Eilish en maak kennis met Tally

Thank God It's Friday!

04 september 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Finneas O’Connell heeft samen met zijn zus Billie Eilish al menig hit gescoord, maar hij probeert het ook solo. Zijn nieuwe single heet ‘What They’ll Say About Us’ en hier is de video. Verder maken we kennis met Rotterdam Pride-ambassadeur Tally, maar dit is slechts een greep uit het nieuwe muziekaanbod.

Finneas – ‘What They’ll Say About Us’

Bij zus Billie draait Finneas aan de knoppen, maar hij kan zelf ook zingen als de beste. De video van zijn nieuwe single is eenvoudig: we zien een close-up van Finneas’ gezicht met tegenlicht, zodat z’n piekhaar en z’n scruffy baard fraai oplichten.

Tricky – ‘I’m In The Doorway’

Het triphoprelikwie uit de jaren negentig maakt nog immer muziek met een duister randje. Zangeres Oh Land zorgt voor een lichte toets terwijl ze door een donker bos koerst.

Bright Light Bright Light – ‘It’s Alright, It’s OK’

Rod Thomas is als Bright Light Bright Light een van de prominenten in de New Yorkse queer scene. Hij stond in het voorprogramma van Cher en Elton John en op zijn nieuwe album Fun City dat binnenkort verschijnt, werkt hij samen met een keur aan artiesten: Andy Bell van Erasure, Scissor Sister Jake Shears en Sam Sparro zijn enkele namen. Op zijn nieuwe single is de Canadese Caveboy te horen.

iamamiwhoami – ‘Konsert’

Eergisteren gaf de mysterieuze zangeres iamamiwhoami een concert in Zweden, waarbij de kijker geld kon doneren om haar te steunen in deze concert-arme tijden. Bijzonder detail: de toetsenist trad op in een witte onderbroek.

Tabitha – ‘Hallo Met Mij’

Geen R&B deze keer, maar een rechttoe rechtaan popnummer voor Tabitha. Lekker gitaartje, fijne beat, maar geef die meid eens een nieuwe telefoon 🤣.

Tally – ‘Gloria’

Laura Branigan scoorde in de jaren tachtig een wereldwijde monsterhit met ‘Gloria’ (al was in Nederland ‘Self Control’ nog net iets groter). Nu is daar Tally, die ambassadeur is van Rotterdam Pride. Ze voegde wat glitter en glam toe aan het origineel en maakte deze sprankelende cover van ‘Gloria’.

Jouad – ‘Be Mine’

Jaouad Alloul begon zijn podiumcarrière als dragqueen en was te zien in The Voice van Vlaanderen. In zijn nieuwe video is danser Shawn Fitzgerald te zien in een choreografie waarin contact met de grond voorop stond. Van zijn aankomende EP #Messias part II.

Anohni – ‘R.N.C. 2020’

Anohni is terug met een politiek statement. De muziek is behoorlijk ruig en industrieel met overstuurde vocalen, de boodschap keihard: Trump is a killer. De video is al net zo extreem en dystopisch. Lees hier het statement dat Anohni wil maken met dit lied.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau