Zes mannen over de liefde voor hun lijf

“Voor dikke mensen zijn er nauwelijks rolmodellen”

Brandon werd gepest op school, maar liet zich niet kleineren

Leestijd: < 1 min

Zes mannen vertellen tijdens hun scheerbeurt, oog in oog met hun spiegelbeeld, hoe ze van hun lichaam hebben leren houden.

Brandon Medi (20)

Social media marketeer

  “Sinds mijn tiende werd ik steeds dikker. Ik ben ervoor onderzocht in het ziekenhuis, maar daar is niets uitgekomen. Ik weet als geen ander hoe het is om niet te voldoen aan het fysieke, maatschappelijk geaccepteerde ideaalbeeld. Op de middelbare school werd ik gepest: ik was de enige dikke leerling in de klas. Daarmee wilden mijn klasgenoten me kleineren, maar het is ze niet gelukt.

Op een gegeven moment heb ik een knop voor mezelf omgedraaid. Ik trok me er niets meer van aan. Nu wil ik aan mensen doorgeven: het maakt niet uit hoe je eruitziet, of je dik bent of dun. Je moet gewoon achter jezelf staan. Iedereen is op zoek naar een rolmodel, maar voor iemand die dik is, zijn er eigenlijk geen rolmodellen of voorbeelden. Via mijn social­mediakanalen draag ik een boodschap van body positivity uit. Daar krijg ik goede reacties op.

Ik heb het idee dat ik afgewezen ben voor vacatures omdat ik ‘niet in het plaatje pas’. We leven in 2020, misschien is het tijd om het ‘plaatje’ te veranderen? Ik las dat zo’n 50 procent van de wereldbevolking dikker is dan de gemiddelde mens. Toch zie je op tv of in reclamecampagnes maar weinig diversiteit in lichaamsvormen. Ik zou graag een bijdrage leveren om daar verandering in te brengen.”

Powered by Labrador CMS