Zes mannen over de liefde voor hun lijf

“Voor dikke mensen zijn er nauwelijks rolmodellen”

Brandon werd gepest op school, maar liet zich niet kleineren

11 september 2020, Martijn Tulp, 3 minuten

Zes mannen vertellen tijdens hun scheerbeurt, oog in oog met hun spiegelbeeld, hoe ze van hun lichaam hebben leren houden.

Brandon Medi (20)

Social media marketeer

  “Sinds mijn tiende werd ik steeds dikker. Ik ben ervoor onderzocht in het ziekenhuis, maar daar is niets uitgekomen. Ik weet als geen ander hoe het is om niet te voldoen aan het fysieke, maatschappelijk geaccepteerde ideaalbeeld. Op de middelbare school werd ik gepest: ik was de enige dikke leerling in de klas. Daarmee wilden mijn klasgenoten me kleineren, maar het is ze niet gelukt.

Op een gegeven moment heb ik een knop voor mezelf omgedraaid. Ik trok me er niets meer van aan. Nu wil ik aan mensen doorgeven: het maakt niet uit hoe je eruitziet, of je dik bent of dun. Je moet gewoon achter jezelf staan. Iedereen is op zoek naar een rolmodel, maar voor iemand die dik is, zijn er eigenlijk geen rolmodellen of voorbeelden. Via mijn social­mediakanalen draag ik een boodschap van body positivity uit. Daar krijg ik goede reacties op.

Ik heb het idee dat ik afgewezen ben voor vacatures omdat ik ‘niet in het plaatje pas’. We leven in 2020, misschien is het tijd om het ‘plaatje’ te veranderen? Ik las dat zo’n 50 procent van de wereldbevolking dikker is dan de gemiddelde mens. Toch zie je op tv of in reclamecampagnes maar weinig diversiteit in lichaamsvormen. Ik zou graag een bijdrage leveren om daar verandering in te brengen.”

Deze shoot werd mede mogelijk gemaakt door Philips. Brandon, Ward en Lesley maakten tijdens de shoot gebruik van de Philips Shaver S9000 Prestige. Met nanotech-precisiemesjes voor een ultiem glad scheerresultaat, skincomfort-ringen voor een ongekend soepele scheerbeurt, en een qi-oplaadpad voor eenvoudig en draadloos opladen.

Artikelen in dezelfde serie - Self-love is love

“Ik moet afscheid nemen van mijn lichaam zoals het vroeger was”

“Mijn littekens herinneren me aan de ontdekkingstocht naar mijn identiteit”

“Door de stress rond mijn coming-out viel ik veel af”

“Ik schaamde me voor mijn spierziekte”

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 119

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau