Zes mannen over de liefde voor hun lijf

“Door de stress rond mijn coming-out viel ik veel af”

Ward zat vast in zijn eigen leven

Leestijd: < 1 min

Zes mannen vertellen tijdens hun scheerbeurt, oog in oog met hun spiegelbeeld, hoe ze van hun lichaam hebben leren houden.

Ward Warmoeskerken (38)

Docent klassieke talen en modeontwerper

“Na jarenlang gelukkig te zijn geweest met een vrouw en drie kindjes, heb ik een half jaar geleden heel veel moed verzameld, besloten om voor mezelf op te komen, en ben ik uit de kast gekomen. Het was natuurlijk geen makkelijk besluit. Het is iets dat heel mijn leven al in me zit, en steeds meer schreeuwt om aandacht. Ik maakte voor mezelf die berg steeds groter. Wat als ik hiermee naar buiten kom, wat als ik erover begin te spreken? Maar op een gegeven moment merkte ik dat het zo niet verder kon, omdat ik anders vast kwam te zitten in mijn eigen leven.

Toen ik uit de kast kwam, stond mijn hele leven op z’n kop. Het leverde ontzettend veel reacties op: gelukkig veel positieve, maar ook negatieve. Door de stress ben ik veel afgevallen. Maar als ik kijk naar wat het mij heeft gebracht, dan ben ik heel erg blij dat ik dit besluit uiteindelijk heb durven nemen.

Ondanks alle ellende heeft het me ook veel vreugde gebracht. Er ging een nieuwe wereld voor me open. Ik ben altijd erg onzeker geweest over mijn uiterlijk, maar nu ik met mannen date, merk ik dat er positief wordt gereageerd. Dat geeft me het gevoel dat ik er best mag zijn.”

Powered by Labrador CMS