Zes mannen over de liefde voor hun lijf

“Door de stress rond mijn coming-out viel ik veel af”

Ward zat vast in zijn eigen leven

11 september 2020, Martijn Tulp, 3 minuten

Zes mannen vertellen tijdens hun scheerbeurt, oog in oog met hun spiegelbeeld, hoe ze van hun lichaam hebben leren houden.

Ward Warmoeskerken (38)

Docent klassieke talen en modeontwerper

“Na jarenlang gelukkig te zijn geweest met een vrouw en drie kindjes, heb ik een half jaar geleden heel veel moed verzameld, besloten om voor mezelf op te komen, en ben ik uit de kast gekomen. Het was natuurlijk geen makkelijk besluit. Het is iets dat heel mijn leven al in me zit, en steeds meer schreeuwt om aandacht. Ik maakte voor mezelf die berg steeds groter. Wat als ik hiermee naar buiten kom, wat als ik erover begin te spreken? Maar op een gegeven moment merkte ik dat het zo niet verder kon, omdat ik anders vast kwam te zitten in mijn eigen leven.

Toen ik uit de kast kwam, stond mijn hele leven op z’n kop. Het leverde ontzettend veel reacties op: gelukkig veel positieve, maar ook negatieve. Door de stress ben ik veel afgevallen. Maar als ik kijk naar wat het mij heeft gebracht, dan ben ik heel erg blij dat ik dit besluit uiteindelijk heb durven nemen.

Ondanks alle ellende heeft het me ook veel vreugde gebracht. Er ging een nieuwe wereld voor me open. Ik ben altijd erg onzeker geweest over mijn uiterlijk, maar nu ik met mannen date, merk ik dat er positief wordt gereageerd. Dat geeft me het gevoel dat ik er best mag zijn.”

Deze shoot werd mede mogelijk gemaakt door Philips. Brandon, Ward en Lesley maakten tijdens de shoot gebruik van de Philips Shaver S9000 Prestige. Met nanotech-precisiemesjes voor een ultiem glad scheerresultaat, skincomfort-ringen voor een ongekend soepele scheerbeurt, en een qi-oplaadpad voor eenvoudig en draadloos opladen.

Artikelen in dezelfde serie - Self-love is love

“Ik moet afscheid nemen van mijn lichaam zoals het vroeger was”

“Mijn littekens herinneren me aan de ontdekkingstocht naar mijn identiteit”

“Voor dikke mensen zijn er nauwelijks rolmodellen”

“Ik schaamde me voor mijn spierziekte”

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 119

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau