Twee vaders, twee moeders, een vader en een moeder… In het kleurboek komen allerlei soorten gezinnen voor. Dit om aan kinderen te laten zien wat al die gezinnen als overeenkomst hebben: ze vinden het leuk om samen plezier te maken.

Mark Loewen heeft samen met zijn man een dochtertje en was op zoek naar een kleurboek over gezinnen. Maar hij kon niets vinden waarin een gezin als het zijne was te zien.

Volgens data van U.S. Consensus heeft 66% van de V/V-stellen en 44% van de M/M-koppels een gezin met kinderen. Minder dan de helft van de kinderen onder de achttien groeien op in een gezin met een vader en een moeder. Er zijn ook samengestelde gezinnen met stiefouders. “Het gezin met één vader, één moeder, een zoon, een dochter, een hond en een kat is niet de norm”, zegt Loewen.

Hij kwam op het idee voor een eigen kleurboek toen zijn dochter hem vertelde dat kinderen uit haar klas wilden weten hoe het was om twee vaders te hebben.

Loewen vertelt erover in een item van een lokale Amerikaanse tv-zender. Het fragment zie je hier onder. Het boek The True Colors of Family is te koop via Amazon.