Normaal gesproken zijn evenementen als de Utrechtse Canal Pride of de avonden waarop het Eurovisie Songfestival wordt uitgezonden, avonden waarop Kalff goede zaken doet. “Het organiseren van die feesten is natuurlijk tweeledig”, zegt hij tegen DUIC. “Het is om onze cultuur te vieren, maar het is ook een businessmodel.” Zonder die feesten blijft er veel minder geld over, en kan Café Kalff eigenlijk niet bestaan.

De vooruitzichten voorspellen niet veel goeds. “Zonder perspectief is het lastig om investeringen te doen”, zegt Kalff. “Je probeert mooi weer te spelen, maar de vooruitzichten worden niet vele beter.”

Uitgebreid verhaal
Inmiddels heeft hij aan de eigenaar van het pand om een tijdelijke huurprijsverlaging gevraagd. Op Facebook heeft Kalff een uitgebreid verhaal geschreven, om zijn frustraties rondom de coronamaatregelen te delen. “Heel veel mensen in de horeca hebben hier last van, maar niemand schreeuwt het echt van de daken.”

Doel van zijn bericht was uitleggen aan huurbaas en publiek hoe de zaken ervoor staan. Kalff wil niet per se vragen om financiële hulp “Maar als er iemand nog een zak geld heeft, zeg ik daar geen nee tegen.”

Coverbeeld: Facebook / Robbert Kalff