Toekomst Roze in Blauw onzeker

GroenLinks heeft om opheldering gevraagd

09 september 2020, Winq redactie, 1 minuut

Agenten zouden tegen GroenLinks hebben gezegd dat ze sinds deze zomer de meeste taken voor het politienetwerk niet meer kunnen doen. De partij heeft het stadsbestuur om opheldering gevraagd.

Vanwege de werkdruk zouden de agenten die actief zijn bij Roze in Blauw erover nadenken om bij het netwerk te stoppen, of om zelfs helemaal bij de politie te stoppen. Ze geven aan dat er geen gelegenheid meer is om trainingen te verzorgen, met slachtoffers te bellen, actief cijfers rond LHBTQ-gerelateerde incidenten te onderhouden, nieuwe politieagenten voor te lichten en contact te onderhouden met de LHBTQ-gemeenschap.

GroenLinks-raadslid Tirza de Fockert maakt zich zorgen. “Zeker nu we de afgelopen jaren een toename van LHBTI+-gerelateerd geweld zien, zoals we ook deze week weer zagen, achtten we het van groot belang dat het werk van het netwerk geborgd en verstevigd wordt. De genoemde signalen doen ons echter vrezen dat het voortbestaan van Roze in Blauw aan een zijden draadje hangt.' Het raadslid heeft het stadsbestuur gevraagd om met de korpsleiding van de politie te praten, om te onderzoeken hoe de toekomst van Roze in Blauw gewaarborgd kan worden.

Bron: AT5

Coverbeeld: Roze in Blauw op Facebook

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau