In One Flew Over The Cuckoo’s Nest was te zien hoe Jack Nicholson als neppatiënt infiltreerde in een instelling voor mentaal uitgedaagde patiënten. Aan het roer van die instelling stond hoofdzuster Mildred Ratched, die er zo haar eigen methoden op nahield om haar patiënten onder de duim te houden. Ook werden er medische experimenten uitgevoerd op de onwetende cliëntèle.

Gewetenloos kreng
Ratched is een serie van Ryan Murphy waarin te zien is hoe zuster Ratched haar opwachting maakt in de instelling. Hij geeft een inkijkje in haar zielenroerselen om te laten zien hoe zij zo’n gewetenloos kreng heeft kunnen worden. Ook zien we hoe ze steeds verdergaat in het behandelen van haar psychatrische patiënten.

Het is pure horror die er perfect uitziet, zoals je in de onderstaande trailer zelf kunt bekijken. Deze ‘finale’ trailer laat de vrouw zien achter het monster, die steeds meer in haar eigen gelijk begint te geloven. Martelingen, moord en een lobotomie omdat iemand ‘lesbische neigingen’ vertoont, zijn aan de orde van de dag in het hospitaal in North-Carolina.

Sterrencast
Een greep uit de sterrencast:  Cynthia Nixon is Gwendolyn Briggs, Judy Davis speelt zuster Betsy Bucket, Sharon Stone is Lenore Osgood, Jon Jon Briones speelt Dr. Richard Hanover, Finn Wittrock is Edmund Tolleson, Charlie Carver speelt Huck, Alice Englert is Dolly, Amanda Plummer speelt Louise, Corey Stoll is Charles Wainwright, Sophie Okonedo speelt Charlotte en Vincent D’Onofrio is Gov. George Wilburn.

Nu te zien op Netflix. Hier de beelden!