Dat de corona crisis grote impact heeft op de cultuursector van Amsterdam is geen geheim. Terwijl de gebouwen rood kleurden eerder deze week om aandacht te vragen voor de nijpende omstandigheden van het culturele erfgoed van ons land, is een podium nodig om talenten opnieuw aan het werk te krijgen.

Een plek voor creativiteit
De Reguliersdwarsstraat in Amsterdam verandert op 27 september en 4 oktober in een Rainbow Runway om aandacht te vragen voor LHBTQ-performers en om hun creativiteit een plek te geven. 

Nu de afgeslankte Pride achter de rug is, voelen veel performers de behoefte zichzelf te uiten en de opborrelende creativiteit een plek te kunnen geven. Ook horeca ondernemers maken momenteel lastige tijden door en ook zij verdienen een steuntje in de rug.

Zittend publiek langs de kant
Project Rainbow Runway, georganiseerd in samenwerking met Secret Village, The Drag Agency, Lightomatik, DJ-World en By Nice Productions, zal op coronaveilige wijze (drag-)talent de kans krijgen om deel te nemen aan een runway talent show met een sterrenjury en voltallig zittend publiek langs de kant.

“Het is tijd om manieren te vinden die de cultuursector ondersteunen op een praktische manier. Samen kunnen we concepten opzetten die de mooiste en tevens meest waardevolle sector van Nederland duurzaam onderhouden.  Het is tijd om in actie te komen”, aldus Eward Koning, voorzitter van de Bedrijveninvesteringszone Secret Village. “We moeten koste wat kost onze cultuursector helpen.”

Meld je online aan als artiest of publiek
Via een online aanmelding kunnen LHBTQ-performers zich aanmelden om mee te doen aan deze talent show in de open lucht, die niet alleen vanaf de kant, maar ook binnen in de zaken via een livestream zal kunnen worden gevolgd.

Tijdens de halve finale op 27 september en een finale op 4 oktober strijden 12 en vervolgens 6 talenten om de felbegeerde titel van Reign of the Runway en talloze aanvullende prijzen.  

Koop kaarten voor terras of livestreamplekken
Kaarten voor het terras of voor de unieke livestreamplekken zijn nu te koop via www.therainbowrunway.com. De opbrengst van de kaartverkoop zal voor een groot deel worden gebruikt om de betrokken entertainers te ondersteunen en de productie mogelijk te maken.

Door de coronamaatregelen zullen er een beperkt aantal (zit)plaatsen zijn, dus wees er snel bij!