Niets is wat het lijkt in het stadje waar iets sinisters doorschijnt achter de pittoreske façades van de huizen van de buren, die ook nog een verdacht vriendelijk zijn. Zo begint de synopsis van Spiral, een film die in première gaat op het online platform Shudder.

Liefde is alles?
In de trailer is te zien hoe Malik (een rol van Jeffrey Bowyer-Chapman) kennismaakt met de nieuwe buren in het dorp waarnaartoe ze zijn verhuisd. Die vertellen hem dat liefde het enige is dat telt, maar later komt hij erachter dat dit niet bepaald wordt nageleefd.

Malik ontdekt dat de buurt elke tien jaar een ritueel bedrijft, waarbij een gaykoppel wordt geofferd.

Zwart en queer
Bowyer-Chapman, die ook jurylid is in Canada’s Drag Race, zei onlangs in een interview met The Hollywood Reporter dat de film meer is dan gewoon een horrorfilm en dat er geen beter moment is om Spiral uit te laten komen. “Een film over een zwarte man die queer is, een relatie heeft met een witte man en in een omgeving terechtkomt waar hij is omgeven met nog meer witte mensen, laat zien hoe hij te maken krijgt met vooroordelen, subtiel en expliciet racisme.”

Spiral is geregisseerd door Kurtis David Harder en geschreven door Dominic Minihan. Ty Wood (Chilling Adventures of Sabrina), Chandra West (NYPD Blue) en Lochlyn Munroe (Riverdale) spelen ook mee.

Shudder
Spiral is te zien via het online platform Shudder, dat in Nederland nog niet toegankelijk is. Lees hier hoe je toch kunt kijken, met een VPN-verbinding.