Het Nederlands Film Festival komt naar je toe

Hier een paar mooie lhbtq-vertoningen

17 september 2020, Winq redactie, 3 minuten

Het Nederlands Film Festival komt naar je toe, dit jaar. De veertigste editie die van 25 september tot en met 3 oktober plaatsvindt, heeft een hybride vorm: online via www.filmfestival.nl en op locatie. 

Hieronder vind je een paar mooie lhbtq-vertoningen.

WATAMULA (2020)  Regisseur Kevin Osepa
Curaçao, Nederland. Korte film van 26 min
Met Guenn Ramon Gustina, Norma Cova, Albert Shobaar en D’angelo Felida.

Alledaagse realiteit en mystieke ervaring vermengen op magische wijze tijdens de mentaal en fysiek zware tocht van René over het eiland Curaçao. Een reis door het leven.

Watamula is een plek waar Curaçao ademt. Het ook de bestemming van René, die overeind komt uit een rivier en struikelend zijn tocht over het eiland vervolgt. Hij treft scherpe doorns en zoete rozenblaadjes, ontmoet afwijzing en troost, en houdt zich vast aan het amulet dat hij na zijn geboorte meekreeg. Beeldend kunstenaar en filmmaker Kevin Osepa, voor wie de identiteit van jonge Afro-Caribiërs een belangrijk onderwerp is, boetseert deze tocht tot een magisch-realistisch panorama waarin landschap en lotsbestemming, spiritualiteit, sensualiteit en machismo samenkomen.

Fysiek ook te zien in de Helling op 30 september 20.00 uur.
Of bekijk deze film tijdens het Nederlands Film Festival online. Let op: deze gloednieuwe film is beschikbaar van 25 september 00:00 uur t/m 4 oktober 00:00 uur.

MARLON BRANDO (2020) Regisseur Vincent Tilanus
Korte film van 20 min.
Met Jetske Lieber, en Tijn Winters in de hoofdrol.

De relatie van de queer tieners Cas en Naomi komt onder druk te staan als Naomi haar vleugels wil uitslaan. Liefdevolle film over het verliezen van vriendschap.

De aanhankelijke Cas en de eigenwijze Naomi zijn beste vrienden, zeventien jaar en openlijk gay. Naomi wil haar vleugels uitslaan en hun vriendschap komt onder druk te staan. Lukt het Cas om Naomi haar vrijheid te gunnen en zelf op eigen benen te gaan staan? Liefdevolle queer coming-of-age film, die verder gaat waar de coming-out eindigt.

Bekijk deze film tijdens het Nederlands Film Festival online. Let op: deze film is beperkte tijd beschikbaar van 2 oktober 00:00 uur t/m 4 oktober 00:00 uur. 

Lees hier een interview met Vinent Tilanus: “Ik miste films over hoe leuk het is om jong en gay te zijn”

TOT DE DOOD ONS SCHEIDT (2020) Regisseur Niels van Koevorden
Korte documentaire  van 48 min.

Tussen de vier muren van de spreekkamer van de mediator zetten verschillende stellen na een huwelijk van decennia een punt achter hun leven samen. En een handtekening onder hun echtscheidingsovereenkomst.

Ze beloofden elkaar trouw tot in de dood: Marga en Mat, Gerda en Bennie. Maar het leven liep anders. De beide stellen besloten na een leven lang samen alsnog uit elkaar te gaan. In de spreekkamer van de mediator regelen ze hun scheiding: ze maken zich los van elkaar en verdelen de boedel. Hoe kijken ze terug op de afgelopen decennia samen? En hoe kijken ze vooruit op de tijd die ze zonder elkaar nog hebben? Gesprekken zonder enige opsmuk getoond, in een dwingend kader: het legt de pijn van scheiden bloot, maar ook de troost en opluchting.

Online beschikbaar van 2 oktober 00:00 uur t/m 4 oktober 00:00 uur

VLINDER (2020) Regisseur Liza Koifman (2020) - première
Korte Film van 23 min.

Als twee kwetsbare vlinders bewegen Dewy en Rika zich door de nachten van Amsterdam. Ze dealen, hoereren en delen het geld als een team. Tot een heftig incident hun liefdevolle relatie op de proef stelt.

De eenzame prostituee Rika vindt steun en liefde bij de alleenstaande, drugsdealende moeder Dewy. De twee leren elkaar kennen als Rika in een onaangename situatie belandt bij een klant, waar Dewy langskomt om hem speed te leveren. De dealer werpt zich op als Rika's beschermengel, waarna de twee samen op pad gaan door Amsterdam. Een traumatisch incident met een klant waarbij een van hen in de gevangenis belandt, stelt hun relatie flink op proef.

Met Ziarah Janssen en Liza Koifman in de hoofdrol.

Online beschikbaar van 29 september 00:00 uur t/m 1 oktober 00:00 uur.

 

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 108

Deze keer: Michiel van Erp, de dragscene van Taiwan en de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau