Winq ♥︎ Auping

Dit bed is een droom voor designliefhebbers

Auping introduceert Noa

26 oktober 2020, Winq redactie, 2 minuten

Een uitgeruste wereld is een betere en bovenal mooiere wereld, zo meent beddenfabrikant Auping. Met Noa, de nieuwste telg in hun beddenfamilie, kom jij op uiterst stijlvolle wijze aan je 8 uur slaap.

Met Noa voegt Auping een nieuw design toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Het creatieve brein achter dit bed is de Deense designer en architect Eva Harlou. Zij ontwierp een bed met een eenvoudige vorm, slimme details en natuurlijke materialen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie, maar met een moderne twist.

“Noa omarmt ons dagelijks leven en alle magische momenten die daarbij horen”

Harlou: “Ik wilde een bed ontwerpen dat zowel Auping als mijn Deense architectuurachtergrond vertegenwoordigt. Ik heb gewerkt aan een bed dat klassiek oogt, dat gemakkelijk in veel verschillende interieurs past en dat lang meegaat. Het ontwerp omarmt ons dagelijks leven en alle magische momenten die daarbij horen.”

Design

Auping Noa is gemaakt van oersterk beukenhout met eikenfineer en heeft een tijdloze, ingetogen uitstraling – de naam Noa betekent letterlijk rust, troost en geborgenheid – waardoor het bed in zo'n beetje iedere slaapkamer past. Noa is van alle kanten een beeldschone verschijning (ja, ook van de achterkant), dus je kunt haar – mits daar genoeg ruimte voor is – gerust midden in je slaapkamer zetten.

Het ontwerp oogt zacht en luchtig, met name door het gedetailleerd opengewerkte hoofdbord, het afgeronde frame en de poten met een subtiel gefreesd randje. De unieke uitstraling heeft het bed te danken aan de golf in het ontwerp, de wielen en de taps toelopende poten die iets naar binnen staan, waardoor de illusie ontstaat dat Noa in je slaapkamer zweeft. Ook fraai: alle verbindingen van dit bed zijn onzichtbaar en bij de overgangen tussen twee delen is een mooi randje gefreesd, zodat je in plaats van bouten en schroeven een sierlijk detail ziet.

Het design mag dan van Deense hand zijn, het bed zelf wordt geproduceerd in de Auping fabriek in Deventer. Auping streeft ernaar bedden te maken die bijna een leven lang mee gaan, door te werken met duurzame materialen en tijdloze ontwerpen. Bedden die eigenlijk met de dag alleen maar mooier worden.

Auping Noa Soft White Oak

Auping Noa is vanaf oktober 2020 in verschillende afmetingen, samenstellingen en zes verschillende beitskleuren verkrijgbaar in alle Auping-winkels en in de webshop.

Kijk voor informatie over Auping Noa op www.auping.nl/noa.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau