Enschede
We beginnen in Regenboogstad Enschede, alwaar de Regenboogdagen plaatsvinden van 6 tot en met 11 oktober. Het thema is Vrijheid en tijdens deze dagen geldt: het nieuwe normaal = jezelf kunnen zijn.

Je kunt dagelijks een historische stadswandeling maken onder leiding van een bevlogen LHBTI gids, of bijvoorbeeld meedoen aan gave activiteiten zoals digitale fotografie, schilder- en graffiti of diverse andere (kunstzinnige) workshops.

Daarnaast kun je meedoen aan interessante webinars of je vragen stellen aan experts op het gebied van geaardheid- en genderidentiteit. Voel je vrij om op zondag mee te ontbijten tijdens het regenboogontbijt of kleurrijk af te sluiten tijdens onze afsluit ceremonie.

Aanmelden voor activiteiten en uitgebreide informatie over het programma is te vinden op www.regenboogdagen.nl.

Assen
Op donderdag 8 oktober organiseert de Asser Regenboog Alliantie (Stichting ARA) in De Nieuwe Kolk in Assen van 13.00 tot 18.00 uur het Regenboogsymposium ‘Vrijheid en Veiligheid’.

Met het symposium wil de organisator begrip en bewustwording creëren en vergroten voor seksuele diversiteit en genderidentiteit in Drenthe. Seksuele diversiteit in de samenleving, hoe gaan we daarmee om? Deze vraag staat centraal op donderdag 8 oktober.

Het programma bestaat uit een drietal plenaire lezingen, gevolgd door zes workshops, waarvan bezoekers er twee naar keuze kunnen volgen.

Een overzicht van de sprekers en de mogelijkheid om je aan te melden vind je op www.regenboogweekassen.nl.

Coverbeeld: Unsplash