Smaken verschillen en dat geldt zeker voor The Blend. In de Rotterdamse Van Nelle Fabriek, waar ooit exotische koffiesoorten werden gemengd tot een nieuwe smaak, mixt een groep jonge choreografen en muzikanten in The Blend verschillende stijlen dans en muziek door elkaar.

Breakdancediscipline
De jonge Nederlandse danser en choreograaf Justin de Jager is een pionier in de breakdancediscipline ‘Threading’, een oneindige opvolging van bewegingen waarin dansers als één lichaam in elkaar verstrengeld zijn. Justin won vorig jaar de publieksprijs van het Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) en haalde de halve finale van Hollands Got Talent.

De Spaanse topdanseres en choreografe Alba Castillo zorgt in The Blend voor pure danspoëzie met een vleugje magie. In de oude fabriekshal van Van Nelle bloeit een droomwereld op waarin fantasie en realiteit door elkaar lopen.

Spoken word
De Rotterdamse spoken word artiest, muzikant, rapper en performer DOX (Unorthadox) laat muzikanten en dansers in The Blend elkaar uitdagen mee te gaan in verrassende improvisaties. Met zijn liefde voor ontregelen en het doorbreken van bestaande codes weet Dox een nieuwe dynamiek tussen dans en muziek te creëren.

The Blend
Choreografie: Alba Castillo, Justin de Jager, Dox (Unorthadox)
Concept & regie: Ed Wubbe
Live muziek: DOX (Unorthadox) i.s.m. Enio Ramalho, Bruno Ferro Xavier Da Silva, Alessandro Russo
Te zien: 24 t/m 27 sept. en 30 sept. t/m 3 okt. 2020 in de Van Nelle Fabriek
Livestream: woensdag 30 september
Tickets, livestream & info: Scapinoballet.nl