Joe Biden schreef in een bericht op Twitter dat lhbtq-rechten mensenrechten zijn en dat ‘lhbt-vrije zones’ niet thuishoren in de Europese Unie of waar dan ook ter wereld. Hij schrijft het niet letterlijk, maar hiermee refereert hij aan verschillende Poolse regio’s die zichzelf hebben uitgeroepen tot ‘lhbt-vrije zone’.

'Geen discriminatie'
De Poolse ambassade in de VS beweert nu dat dergelijke zones helemaal niet bestaan. Volgens hen zou Biden zijn opmerking hebben gebaseerd op ‘onjuiste informatie’. De Poolse vertegenwoordigers zeggen juist dat de Poolse overheid zich inzet voor de rechtsstaat. “Discriminatie heeft geen plaats in onze samenleving.”

Met name in het zuidoosten van Polen hebben regio’s en gemeenten zich wel degelijk ‘lhbt-vrije zones’ ingevoerd, die worden ondersteund door de partij PiS. Die zeggen dat ‘het aanhangen van een lhbt-ideologie’ niet thuishoort in Polen.

Vriendschap opgezegd
Eerder dit jaar zegde Nieuwegein zijn vriendschapsband op met de Poolse stad Pulawy. Vorige week nog sprak voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zich nog uit tegen de zones.

Bron: OUTtv