Minidocu The Boys in the Band laat zien: de film is nog steeds relevant

50 jaar geschiedenis in een notendop

Leestijd: < 1 min

Eind deze maand verschijnt de nieuwe verfilming van The Boys in the Band op Netflix. In een minidocumentaire laten betrokkenen hun licht schijnen over de vijftigjarige geschiedenis van het verhaal, dat ooit begon als toneelstuk.

Nog een kleine week en het is zover: de verfilming van Broadway-toneelstuk The Boys in the Band verschijnt op Netflix. Het is een productie van Ryan Murhpy, met de complete cast uit het theater, onder wie Matt Bomer, Charlie Carver en Zachary Quinto.

The Boys in the Band is een toneelstuk dat in 1968 werd geschreven door Mart Crowley. Het werd in 1970 voor het eerst verfilmd en vijftig jaar later verschijnt er een nieuwe versie op Netflix.

Door de jaren heen heeft het stuk behoorlijk wat impact gemaakt, en niet alleen op de lhbtq-gemeenschap. Te zien is hoe een vriendengroep samenkomt bij iemand thuis, alwaar ze elkaars zielenroerselen tot zich nemen.

Leuk detail: in 1971 verscheen Boys in the Sand, een inmiddels iconische gaypornofilm. Of die in de minidocu ter sprake komt die is gemaakt met betrokkenen bij The Boys in the Band? Dat zie je hier onder.

Powered by Labrador CMS