Trailer: Colin Firth en Stanley Tucci spelen lovers in Supernova

Ontroerende film over beginnende dementie

Leestijd: < 1 min

Supernova is een film waarin acteurs Colin Firth en Stanley Tucci een stel spelen waarvan de een te maken krijgt met een vroege vorm van dementie. De acteurs zijn al jaren bevriend en de chemie tussen de twee spat er vanaf, zoals je kunt zien in de trailer die is verschenen.

In Supernova is te zien hoe Sam en Tusker in de herfst met een camper door Engeland toeren. Ze bezoeken vrienden en familie en keren terug naar de plekken die ze eerder hebben bezocht.

Twee jaar daarvoor is een vroege vorm van dementie geconstateerd bij Tusker. Dit heeft de levens van hem en zijn partner Sam volledig op zijn kop gezet. Beiden hebben hun baan opgezegd en plannen gingen (voorgoed?) in de ijskast. De tijd die ze nu samen nog hebben, is het allerbelangrijkst.

Tijdens hun rondreis beginnen de prioriteiten echter te kantelen. Geheimen worden ontrafeld, er komen privéplannen ter tafel en de liefde tussen Tusker en Sam wordt danig op de proef gesteld.

Gay personages
Colin Firth en Stanley Tucci kennen elkaar al meer dan twintig jaar. Sinds ze samenwerkten in Conspiracy, zijn ze goed bevriend geraakt. De twee speelden eerder gay personages (Firth in A Single Man en Mamma Mia en Tucci in Burlesque en The Devil Wears Prada). Nu zijn ze dus te zien als een koppel, dat goed op elkaar is ingespeeld.

Over een Nederlandse release is nog niets bekend, maar de trailer is alvast de moeite van het bekijken waard.

Powered by Labrador CMS