Meisjesjongensmix is een korte documentaire over Wen Long. Bij haar geboorte was niet te zien of ze jongen of meisje was. Veel van deze kinderen worden al op jonge leeftijd geopereerd om ze meer jongen of meisje te 'maken'. Bij Wen Long is dit niet gebeurd, haar ouders laten haar zelf kiezen. Daar is ze blij mee, maar makkelijk is dat niet. Want als je jongen én meisje tegelijk bent, waar hoor je dan bij?

Taboe doorbreken  
Wen Long wil haar verhaal vertellen. Want ook al raken we steeds meer gewend aan mensen die niet in een hokje passen, Wen Long merkt dat bijna niemand weet dat intersekse bestaat én zelfs veel voorkomt. En ze realiseert zich inmiddels dat veel andere interseksemensen er juist níet over durven praten.

Groot bereik met korte film
Meisjesjongensmix is het regiedebuut van journalist Lara Aerts en geproduceerd door Prospektor. De documentaire is ontwikkeld in het kader van De Ontmoeting, een platform waar beginnend filmmakers een film maken van 6,5 minuut. Lara: ‘Een ideale lengte om een gevoelig onderwerp bij een groot publiek onder de aandacht te brengen en het gesprek erover te starten.’ Daarmee gaat hopelijk Wen Long’s wens in vervulling, namelijk: “Dat de hele wereld weet wat intersekse is en het net zo normaal wordt als homo en lesbi.”

Vertoningen
De documentaire is in première gegaan op het Nederlands Film Festival op 27 september om 22:15 in Pathé Rembrandt 1 in Utrecht. Tussen 1 en 3 oktober is de film online te zien via de website van NFF. Daarna draait de documentaire on- en offline op Cinekid. Vanaf 2021 is Meisjesjongensmix te zien als voorfilm in filmtheaters en vanaf najaar 2021 op Videoland, de realisatiepartner van de film.