Dolly Parton is al helemaal in de kerststemming. Ze schreef veertien originele liedjes voor de musicalfilm Christmas on the Square, die vanaf 22 november te zien is op Netflix.

Engel
De film is geregisseerd door Debbie Allen, die ook de choreografie voor haar rekening nam. Het verhaal lijkt op dat van A Christmas Carol, maar dan met een vrouwelijke slechterik: Christine Baranski (bekend van The Good Fight) speelt een Grinch-achtig personage dat een stuk land van haar vader probeert te verkopen aan een projectontwikkelaar, waardoor de rest van de gemeenschap zich flink genaaid voelt.

Uiteraard draait ze tegen het einde van de film bij, nadat ze een oude liefde ontmoet én een engel tegenkomt. Die engel wordt gespeeld door niemand minder dan Dolly Parton zelf.

Cast
De cast bestaat verder uit Treat Williams (Blue Bloods), Josh Segarra (Orange is the New Black) en Jeanine Mason (Roswell).

Duetten
Naast de musicalfilm komt er ook een compleet nieuw kerstalbum aan van Dolly Parton, getiteld A Holly Dolly Christmas. Het is haar derde, en de eerste in dertig jaar. Op het album staan duetten met Jimmy Fallon, Willie Nelson, Michael Bublé, Miley Cyrus en haar vader Billy Ray.

De eerste twee tracks zijn op YouTube verschenen: ‘Mary, Did You Know?’ en de titelsong van de musicalfilm, ‘Christmas on the Square’.