Muziek op vrijdag: Zayn doet sexy en Robyn zingt met Jónsi

Thank God It's Friday!

02 oktober 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Voor zijn nieuwe video heeft Zayn Malik wel iets heel origineels bedacht: hij kleedt zich aan! Verder zingen Robyn en Sigur Rós-zanger Jónsi een lied over zoute drop en scharrelt Roísín Murphy rond in een tuin op Ibiza, in een prachtig gewaad. Maar er is meer nieuwe muziek…

Zayn Malik – ‘Better’

Voormalig One Direction-zanger Zayn Malik kiest voor zijn ‘Better’-video voor een simpel gegeven: hij kleedt zich aan. We zien hem liggen op een loungebank en zijn kleren liggen al klaar: een overhemd en een jasje. Na ongeveer 2,5 minuut is het min of meer gelukt. Zayn is alleen vergeten zijn overhemd in zijn broek te stoppen.

Jónsi & Robyn – ‘Salt Licorice’

Twee Scandinavische muziekhelden hebben elkaar gevonden in een lied over zoute drop. Niet letterlijk, want het is beeldspraak. De video is vrij arty, wat prima past bij de experimentele dancetrack die staat op Jónsi’s nieuwe album Shiver dat vandaag is verschenen.

Lévi & Do – ‘Wij zijn hier’

Stichting iamunheard richt zich op artiesten die niet binnen de gevestigde muziekgenres vallen of anderzijds afwijken van de norm. Zij bieden artiesten die zich bij de stichting aansluiten een podium en bieden ondersteuning op diverse gebieden. Een van die artiesten is zangeres LÉVI, die voor haar Nederlandstalige debuut in zee ging met Do. In de video van ‘Wij Zijn Hier’, de single van LÉVI en DO, worden een aantal groeperingen een hart onder de riem gestoken, waaronder de lhbtq-gemeenschap.

Roísín Murphy – ‘Something More’

In een prachtig groen gewaad zingt Roísín Murphy ‘Something More’ vanuit haar quarantainevilla op Ibiza. Ze neemt er ruim de tijd voor, waardoor de kijker in ruim acht minuten een indruk krijgt van de tuin rondom haar mansion.

Shawn Mendes – ‘Wonder’

Leuk wel, dat langere haar bij Shawn Mendes. Zou het een coronakapsel zijn? Hij ziet er sowieso spectaculair uit in deze video, waarin een wifebeater en de natuur vechten om de titel Beste Bijrol.

Megan Thee Stallion – ‘Don’t Stop’

Terwijl haar duet met Cardi B., ‘WAP’ een monsterhit is in de VS, blijft de track hier hangen in de Tipparade. Wellicht lukt het Megan Thee Stallion wel met ‘Don’t Stop’, waarvoor ze samenwerkt met Young Thug. De video is een lust voor het oog in al zijn kleurenpracht en de tekst is bijna net zo ranzig als ‘WAP’.

Dua Lipa & DaBaby – ‘Levitating’

Heeft Dua Lipa nu alwéér een nieuwe versie opgenomen van ‘Levitating’? Ja dus. Na een versie met Missy Elliott en Madonna mag deze keer DaBaby aantreden voor een rap. Mooie trui, by the way.

Keith Urban & P!nk – ‘One Too Many’

Op een Olly Murs-achtig gitaarwijsje bezingen Keith Urban en P!nk de liefde: hij vanaf een ronddobberende bank en zij op een strand, waar ze zit te wachten tot hij voorbij komt kabbelen.

Alicia Keys – ‘Love Looks Better’

Het schijnt dat je dit lied optimaal beluistert met een koptelefoon of oortjes, want YouTube belooft een ‘360-graden-beleving’. Hadden ze voor de video ook moeten doen, dat je alle kanten op kunt swipen. Maar ook zonder dergelijke special effects is het zonovergoten filmpje de moeite waard.

Why Don’t We – ‘Fallin’

De frisse jongens van Why Don’t We (wat best een gekke naam is voor een boyband) komen met een glamrock-achtige seventies stomp.

Duncan Laurence – ‘Last Night’

Tot slot de nieuwe van Duncan Laurence. ‘Last Night’ is een ingetogen ballad zonder de uithalen die we van hem gewend zijn. Een mooi, klein liedje die vooralsnog wordt begeleid door een lyric video.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau