Lhbtq-gemeenschap kaapt de hashtag ProudBoys

Geen racisme meer, maar liefde

Leestijd: < 1 min

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat de presidentskandidaten Donald Trump en Joe Biden met elkaar ‘in debat’ gingen. Trump refereerde hierin aan de extreemrechtse groepering Proud Boys, die er racistische ideeën op na houdt. Maar er zijn natuurlijk ook heel veel andere trotse jongens, zo bleek na een actie van Star Trek-legende George Takei: die transformeerde de hashtag #ProudBoys tot een statement voor de lhbtq-gemeenschap.

Tijdens het debat tussen de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en die van de Republikeinen, Donald Trump, kreeg de laatste de vraag voorgelegd of hij afstand wilde doen van extreemrechtse groeperingen. Vervolgens noemde hij de organisatie The Proud Boys bij naam en voegde eraan toe: “Stand back and stand by.”

De organisatie zag dit als een regelrechte aanmoediging en besloot het logo aan te passen met de woorden van de president.

The Proud Boys is een extreemrechtse organisatie die racisme predikt. Dat kan ook anders, moet Star Trek-legende en openlijk homoseksuele acteur George Takei hebben gedacht.

Hij kaapte als het ware de hashtag #ProudBoys op Twitter en deed een oproep aan de lhbtq-gemeenschap: ga hier maar lekker mee aan de haal.

Daarna ging Twitter los op de hashtag, met regenboogvlaggen, gay-iconen, huwelijksfoto’s van koppels van hetzelfde geslacht, of meer algemene uitingen van liefde en genegenheid.

En zo trolde George Takei niet alleen Trump, maar de hele Proud Boys-beweging. Hier onder enkel voorbeelden.

Powered by Labrador CMS