In een podcast van Jessie Ware, Table Manners genaamd, was Kylie Minogue te gast. Ze vertelde dat ze er rond 1990 achter kwam dat ze een grote schare gay fans had. “Rond die tijd was ik in Sydney aan het werk en we liepen langs Oxford Street, waar alle grote gay clubs zitten. Iemand zei: ‘Kijk, er is hier vanavond een Kylie-avond’. Ik had daar nog nooit van gehoord en dacht: huh?”

Het minst goed gelukt
Het bleek te gaan om gay club Aubrey en Kylie wist meteen: daar moest ze heen. Helaas mocht ze van haar manager niet feesten met haar fans, maar sindsdien wist Kylie hoe populair ze is onder gays. “Toen zag ik voor het eerst dat er iets gaande was. En sindsdien ben ik regelmatig naar dat soort Kylie-avonden gegaan en van alle mensen die er uit zagen als Kylie, was ik zelf het minst goed gelukt. Wat ik natuurlijk hilarisch vond.”

Ze komt met een voorbeeld uit het midden van de jaren negentig. “Er werden foto’s gemaakt waar ik ook op sta. Je ziet vier Kylie’s, hele grote, en daar sta ik dan naast, als iemand die daar bepaald niet zou moeten zijn.”

Liefdesrelatie
Kylie vertelt verder dat ze zichzelf nooit bewust in de markt heeft gezet voor de lhbtq-gemeenschap, maar na het uitbrengen van haar debuutalbum kwamen de queer fans vanzelf. “Dat is waar het is begonnen en het is uitgegroeid tot een organische liefdesrelatie.”

Kylie spreekt zich regelmatig uit over gelijke rechten. In 2016 was ze verloofd met Joshua Sasse en zei dat ze pas met hem zou gaan trouwen als het huwelijk in Australië was opengesteld voor mensen van hetzelfde geslacht. En over de lhbtq-gemeenschap zei ze in 2018 nog: “Ik voel me beschermd door de community. Ze oordelen niet, ik voel alleen maar steun.”

Bron: PinkNews