Muziek op vrijdag: wie is die hunk in de nieuwe Sia-video?

Thank God It's Friday!

09 oktober 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Sia en David Guetta hebben weer samen een plaatje gemaakt. ‘Let’s Love’ klinkt heerlijk jaren tachtig en in de video flitsen we terug naar dat decennium. Wie is die knappe jongen in de hoofdrol? Verder met nieuwe video’s van Gorillaz en Zara Larsson en live optredens van Billie Eilish en Roísín Murphy.

Roísín Murphy – ‘Murphy’s Law’

Precies een week geleden verscheen Roísín Machine, haar vijfde album. Daarop staat deze single, ‘Murphy’s Law’. We zijn inmiddels heel wat corona-optredens van haar gewend die stuk voor stuk uitbundig zijn. In de show van Graham Norton houdt ze het iets meer ingetogen allemaal. Al maakt haar gouden glitterjurk een hoop goed.

Billie Eilish – ‘No Time To Die’

De nieuwste James Bond-film is wederom uitgesteld, deze keer tot maart 2021. Billie Eilish zingt de themasong en probeert er dan maar het beste van te maken. Hier is ze te gast bij Jimmy Fallon. Die heeft voor een dramatisch effect maar even een zwart/witfilter over Billie en haar broer Finneas gegooid.

Zara Larsson – ‘Wow’

Na ‘Love Me Land’ is dit de tweede single van het nieuwe album van Zara Larsson, dat nog altijd voor dit jaar op de planning staat. Poster Girl gaat die heten en het is alweer album nummer drie voor de Zweedse zangeres. Zou ‘Wow’ slaan op die man die Zara hier op haar bed heeft zitten?

Kaytranada & Tinashe – ‘The Worst In Me’

Nocturnisch? Is dat een woord in het Nederlands? Het geeft precies het gevoel weer dat Kaytranada en Tinashe oproepen in zowel lied als video: duister, vol verleiding, in een hotel waar spannende dingen gebeuren. Of misschien hebben Tina en Kay wel gewoon zo’n huis, je weet het niet.

David Guetta & Sia – ‘Let’s Love’

Na ‘Titanium’, ‘Wild One Two’, ‘She Wolf’, ‘Helium’ (met ook nog Afrojack), ‘Bang My Head’, ‘The Whisperer’, ‘Flames’, ‘Light Headed’ en werken Sia Furler en David Guetta wederom samen op ‘Let’s Love’. De track klinkt als The Weeknd’s ‘Blinding Lights’ met een vleug ‘Take On Me’ van A-Ha en daardoor heerlijk jarentachtig. De video is een soort Black Mirror-plot, waarin een jongen op zijn slaapkamer in een virtuele wereld verdwijnt die zich, wel ja, afspeelt in de eighties.

Cam – ‘Classic’

Camaron Marvel Ochs is een Amerikaanse countryzangeres die we hier eigenlijk helemaal niet kennen, maar haar over the top gezellige video viel op. We zien Cam hier Marilyn Monroe nadoen op een bed, terwijl ze in een andere scène op een roze bank in een symmetrisch ingerichte woonkamer zit. Of ‘Classic’ uitgroeit tot een klassieker? Wie weet. Maar het stijltje van de video mag blijven. De beelden zijn geschoten in The White Limozeen in Nashville, waar we laatst al een kijkje hadden genomen. En misschien zou Cam een p aan haar naam kunnen toevoegen.

Gorillaz  & Elton John – ‘The Pink Phantom’

Het collectief rond Damon Albarn brengt track na track uit, zo snel dat we de tel zijn kwijtgeraakt. Goed dus dat ze er even bij zetten dat dit ‘Episode Seven’ is. Met Elton John achter de vleugel en 6Lack, die slaaprapt op autotune. Als Elton Johns zangpartij begint, krijgt ‘The Pink Phantom’ zowaar iets van een ouderwetse showtune.

Future Islands – ‘Born In A War’

Wat een prachtige animatievideo heeft Future Islands gemaakt voor ‘Born In A War’, met figuren van hout en stof. De video is gemaakt door Wayne White, die meerdere Emmy’s heeft gewonnen voor zijn bijdrage aan Pee-Wee’s Playhouse. De dragende stem van Samuel T. Herring doet de rest en maakt deze single helemaal af. Van het nieuwe album As Long As You Are, dat uitkomt op 10 oktober.

Annie – ‘Corridors Of Time’

In het eerste decennium van deze eeuw brak de Noorse Annie door met haar aanstekelijke synthpophits. Binnenkort verschijnt haar eerste studioalbum in elf jaar, Dark Hearts genaamd. ‘Corridors Of Time’ is een ballad die doet denken aan het werk van Julee Cruise voor de serie Twin Peaks. Sterker nog: dit mysterieuze lied had zeker niet misstaan op de soundtrack van die serie. Helaas is er nog geen video, maar doe je ogen dicht en er gaat vanzelf een wereld voor je open.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 112

Deze keer: vier verschillende covers vol queer theatertalent

Neem een abonnement

Geef cadeau