20th Century Studios heeft de eerste beelden van Everybody’s Talking About Jamie geopenbaard. We zien hoe de 16-jarige Jamie New, een optimistische jongen met grote dromen, fantaseert over een leven als dragqueen.

Beren op de weg
Op zijn weg naar succes komt hij beren tegen: hij worstelt met vooroordelen van bijvoorbeeld een docent en ook binnen zijn familie is niet even optimistisch als Jamie zelf: zijn vader moet er niets van hebben. Maar gelukkig is zijn moeder er om hem te steunen, net als zijn vrienden.

De film is geregisseerd door Jonathan Butterell, die ook verantwoordelijk was voor de theaterversie. Het script en de liedjes zijn geschreven door Tom MacRae. Butterell vertelde aan Entertainment Weekly: “Hoewel het vrij niche is om een film te maken over een 16-jarige jongen die tijdens het schoolgala uit de kast komt als dragqueen, moest dit geen coming-outfilm worden. Everybody’s Talking About Jamie gaat erover hoe je je plek in de wereld inneemt.”

Cast
Max Harwood speelt de rol van Jamie, Sarah Lancashire is te zien als zijn moeder Margaret. Shobna Gulati is Jamies beste vriendin Pritti Pasha en Raplhp Ineson kruipt in de huid van zijn tegenstribbelende vader Wayne New. Richard E. Grant heeft een rol als de iconische Loco Chanelle.

De film komt volgend jaar januari uit, hier is de trailer.