Zaterdagavond 17 oktober om 20:00 uur gaat de verkiezing van Mr. Gay Belgium van start. Nog tot en met vrijdag 16 oktober kun je stemmen op de negen kandidaten, via OUTtv.

Hart onder de riem
"OUTtv en Mister Gay Belgium hebben de handen in elkaar geslagen om tijdens de covid-19-periode, waar ook de lhbtq-gemeenschap zwaar onder lijdt, de finale van Mister Gay Belgium 2020 live op tv uit te zenden," zegt Marc Putman, CEO OUTTV Media. 

"Op deze manier wil de zender de verkiezing een hart onder de riem steken en lhbtq-personen zichtbaarder dan ooit maken. Al jaren zijn wij sponsor van Mister Gay Belgium omdat wij het als zender belangrijk vinden dat dit soort verkiezingen kunnen blijven bestaan.”

Een wereld te winnen
“Door de huidige situatie werden heel wat lhbtq-evenementen gecanceld. Het is juist nu belangrijk om als medium te helpen waar we kunnen. De aanwezigheid van lhbtq-personen op tv is belangrijk omdat er op het vlak van acceptatie en emancipatie nog een wereld te winnen is", aldus Putman.

De organisatie belooft een covid-19-vrije finaleshow die naar jaarlijkse gewoonte plaatsvindt in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Hier zullen de negen overgebleven Mister Gay Belgium finalisten zich voor een laatste keer moeten bewijzen in verschillende rondes. De muzikale noot wordt verzorgd door onder andere Loredana (2Fabiola), Get Ready, Dana Winner, Axel Hirsoux, en Lola Mcqueen.

Stemmen
Aan het eind van de avond beslissen de online stemmers en een zestienkoppige jury wie er uiteindelijk gekroond wordt tot Mister Gay Belgium 2020.