Joren Houtevels is in het Antwerpse Elckerlyc Theater verkozen tot de nieuwe Mister Gay Belgium 2020. Hij kreeg de prijs uit handen van burgemeester Bart de Wever. Normaal gesproken zou premier Alexander de Croo de prijs uitreiken, maar corona liet dat niet toe. Dus liet de premier via een videoboodschap weten dat hij Mister Gay Belgium een knap initiatief vindt en dat hij er volgend jaar zeker bij wil zijn.

Na Houtevels werden Roland Javornik en Glen Mandos respectievelijk tweede en derde.

Ambassadeur
Houtevels mag zich nu een jaar lang ambassadeur noemen van de holebi-gemeenschap. Hij neemt het stokje over van Matthias de Roover, die zich de afgelopen periode inzette voor het bespreekbaar maken van lhbtq-gerelateerde thema’s in de  sportwereld.

De in Leuven woonachtige Houtevels studeert om leraar in het lager onderwijs te worden. Hij vindt dat er binnen het onderwijs veel gedaan kan worden aan de acceptatie van lhbtq’s en wil zich daar nu als Mister Gay Belgium voor inzetten. Ook wil hij opkomen tegen ouders die hun kind verstoten omdat hij of zij lhbtq is.

Coming-out
Hij vertelde daar over: “Mijn coming-out in 2017 was niet makkelijk. Homo zijn lag toch wat moeilijk thuis en daarom ben ik ook alleen gaan wonen. Ik voel me nu sterker en ik wil graag een rolmodel zijn voor jongeren die het ook moeilijk hebben.”

Coverbeeld: Mister Gay Belgium