Dieren in het nieuws

Twee mannetjespinquïns kapen eieren van lesbisch stel

Bekijk hier de video

Leestijd: < 1 min

Stel, je bent een gaykoppel en wil graag een kind. Wat doe je dan? Ga je er eentje ontvoeren van een lesbisch stel dat in de buurt woont? Natuurlijk niet, want dat zou een beetje raar zijn. Maar in de pinguïnwereld is dat tegenwoordig heel gewoon, zoals een koppel mannetjespinguïns in Dierenpark Amersfoort nu voor de tweede keer flikt: ze zijn met het nest aan de haal gegaan van twee vrouwtjespinguïns…

Een jaar geleden meldde Dierenpark Amersfoort trots dat twee mannelijke zwartvoetpinguïns een stelletje vormen. Ze hadden toen zelfs een ei ‘overgenomen’ van een ander pinguïnstel, dat ze samen uitbroedden.

Compleet nest
Het stel is nog steeds bij elkaar en ze maken het dit jaar helemáál bont. Ze hebben deze keer niet alleen een ei, maar een compleet nest gekaapt. Maar wat de heren pinguïns niet weten is dat het nest toebehoort aan een lesbische stel, en dat het ei met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet bevrucht is.

Volgend jaar beter
Dierenpark Amersfoort maakt zich er niet druk om en laat het stel maar gewoon zijn gang gaan. Dierenverzorger Sander Drost licht toe: “Misschien zullen wij ooit een kuiken verwelkomen dat is uitgebroed door een homokoppel. Wie weet lukt het hen volgend jaar wel.”

Hier de beelden van de muitende homopinguïns.

Powered by Labrador CMS