Binnenkort op Netflix: een biopic over queer blueslegende Ma Rainey

Bekijk hier de trailer

Leestijd: < 1 min

Ma Rainey’s Black Bottom is de naam van een film over het leven van de queer blueslegende Ma Rainey, die doorbrak in de jaren twintig van de vorige eeuw. Viola Davis speelt de hoofdrol en de onlangs overleden Black Panther-acteur Chadwick Boseman is te zien in zijn laatste rol als trompetspeler Levee. Hier de eerste beelden.

Ma Rainey’s Black Bottom gaat over de legendarische ‘moeder van de blues’, zoals zangeres Ma Rainey ook werd genoemd. In de film is te zien hoe zij de strijd aangaat  met haar witte manager en producent om de controle te houden over haar muziek.

Vriendin
Terwijl haar band op Ma Rainey wacht in een claustrofobische muziekstudio, moedigt de ambitieuze trompetspeler Levee de andere muzikanten aan om hun geheimen bloot te geven. De waarheden die boven komen drijven, veranderen hun levens voorgoed. Intussen heeft Levee een oogje op Dussie May, de vriendin van Ma Rainey, en probeert hij zelf beroemd te worden.

Ma Rainey wordt gespeeld door Viola Davis, die in 2017 een Oscar, een Golden Globe en een Bafta Award won voor haar bijrol als Rose Maxson in Fences. De in augustus 2020 overleden Black Panther-acteur Chadwick Boseman speelt de rol van Levee. Taylour Paige is te zien als de vriendin van Ma Rainey, Dussie Mae.

Great Migration
De film is gebaseerd op het echte leven van Ma Rainey, maar bevat fictieve elementen over de Great Migration, toen de zwarte bevolking vanuit het zuiden van de Verenigde Staten naar het noorden trok.

Rainey stond bekend om haar seksueel expliciete songs. Een van haar bekendere werken is het biseksuele anthem ‘Prove It On Me Blues’.

Ma Rainey’s Black Bottom gaat op 18 december in première op Netflix. Hier de trailer.

Volg je ons al op Instagram?

Powered by Labrador CMS