Recap

Drag Race Holland aflevering 6: We are family

Let op: spoilers!

23 oktober 2020, Martijn Tulp, 3 minuten

Deze week krijgen familieleden van de overgebleven kandidaten een drag transformatie en bezoekt Ryanne van Dorst de Werk Room.

Let op: dit artikel onthult wie er deze week naar huis wordt gestuurd.

Vorige week lieten de kandidaten zich van een andere kant zien tijdens Snatch Game, spraken de juryleden zich op onfortuinlijke wijze uit over kandidaten met een non-binaire runwaylook, en werd Sederginne – tot onze grote schok – eruit gebonjourd.

Eenmaal terug in de Werk Room bespreken de dames hoe jammer ze het vinden dat Sederginne naar huis is gestuurd. Miss Abby OMG is trots dat ze drie keer heeft moeten lipsyncen en drie keer heeft gewonnen. Zal het haar deze week eindelijk weer eens lukken om niet in de bottom two te belanden? Envy Peru is op haar beurt blij dat ze drie keer heeft gewonnen, en Janey Jacké hoopt dat Envy dat geen vierde keer lukt.

De in Rotterdam woonachtige Ma'MaQueen wint een geheel verzorgd weekend in... Rotterdam.

Tijdens de mini-challenge moeten de meiden op 'blind date' met Niek Marijnissen uit The Bachelorette. Er wordt voor het gemak voorbij gegaan aan het basisprincipe van een 'blind date', namelijk dat je van tevoren niet weet met wie je op date gaat. Het is de bedoeling dat de dames weten te voorkomen dat Niek vroegtijdig een einde maakt aan hun date.

ChelseaBoy lijkt de opdracht te hebben geïnterpreteerd als Snatch Game deel 2: zij heeft zich voor de mini-challenge verkleed als Snorella. Envy doet haar signature move om te zorgen dat haar date niet vroegtijdig naar huis kan: ze gaat bij hem op schoot zitten. Janey weet een kusje te stelen maar Ma'MaQueen is degene die wint. De in Rotterdam woonachtige Ma'MaQueen wint een geheel verzorgd weekend in... Rotterdam. Die meid kan er dus even lékker tussenuit!

Drag Race Holland - Ryanne van Dorst
Ryanne van Dorst

Voor de maxi-challenge zijn familieleden van de kandidaten ingevlogen. Zouden zij, net als de kandidaten, van tevoren in quarantaine zijn gegaan? De moeder van Envy, het broertje van Abby, de beste vriend van ChelseaBoy, de moeder van Janey en de vader van Ma'MaQueen krijgen een drag transformatie en moeten samen met de kandidaten op de runway verschijnen. Dan loopt Ryanne van Dorst met een dienblad vol cocktails de Werk Room binnen, en laat spontaan een cocktailglas kapotvallen. Ze neemt even de rol van Fred over, en maakt een praatje met alle kandidaten en hun aanhang.

Ma'MaQueen vertelt dat ze nooit uit de kast hoefde te komen, omdat ze altijd al met jurkjes en hakken liep. Haar vader vertelt dat hij het moeilijk vindt dat zijn kind daar negatieve reacties op kreeg. Abby is trots dat zijn broertje hem onvoorwaardelijk steunt, en Abby zelfs achterop zijn fiets naar shows brengt. Hun moeder is nog nooit naar een optreden van Abby komen kijken. De beste vriend van ChelseaBoy vindt het doodeng om een korset, pruik en hakken aan te trekken, maar verwacht dat het een kleine overwinning zal zijn. De moeder van Envy nam haar kind mee naar Nederland om Envy een beter toekomstperspectief te bieden. Janey's moeder heeft roze haar en vertelt dat ze Janey altijd gesteund heeft. Papa Jacké is er niet meer, maar volgens Janey had hij wat meer moeite met het feit dat zijn kind aan drag deed.

De hele jury schiet vol.

De volgende dag hebben zowel de vader van Ma'MaQueen als de beste vriend van ChelseaBoy hun baard geschoren. Iedereen oefent het lopen op hakken, en de vader van Ma'MaQueen blijkt een natuurtalent. Verdacht! Tijd voor de runway. Ryanne van Dorst en Loiza Lamers zijn de gastjuryleden en het productieteam krijgt wat ons betreft een pluim voor de genderdiversiteit in de jury deze week.

Abby en haar broer verschijnen op de runway in Mortal Kombat-outfits. Abby heeft zichzelf deze week herpakt en krijgt lovende kritieken van de jury, al vindt men haar outfit niet erg bijzonder. Envy Peru en haar moeder lijken lama's te berijden wanneer ze de runway op komen, en stelen de show. We willen dolgraag met moeder en dochter op reis naar Zuid-Amerika. Janey en haar moeder dragen pittige rode jurkjes, maar Ryanne van Dorst vindt de jurkjes iets te ouderwets.

Drag Race Holland jury

ChelseaBoy en haar vriend zijn verkleed als personages uit sci-fifilm Mars Attacks, of zoals Nikkie Plessen het omschrijft: Tante Sidonia meets Madonna. Ma'MaQueen en haar vader zijn verkleed als zwangere dames. De vader van Ma'MaQueen vertelt huilend dat hij het een geweldige ervaring vindt om mee te doen aan het programma en is trots dat zijn kind zoveel lef toont. De hele jury schiet vol en vindt het mooi dat Ma'MaQueen zo gesteund wordt door haar vader.

Na het juryberaad krijgt Envy te horen dat ze alwéér gewonnen heeft, dit keer wordt ze beloond met twee tandenbleekbehandelingen. Dat wordt moeilijk shoppen voor haar verjaardag, want wat geef je aan een vrouw die álles heeft? De jury vond ChelseaBoy saai, en zij moet lipsyncen tegen Janey. Op het nummer "9 to 5' van Dolly Parton steelt Janey met haar linedance-pasjes en reveal de show, terwijl ChelseaBoy worstelt met haar pruik en vergeten tekst. ChelseaBoy wordt dan ook naar huis gestuurd, maar is een trotse verliezer. Onze top 3 is nog steeds: Janey Jacké, Envy Peru en Ma'MaQueen.

Volgende week: Maxima, de Rusical!

Foto’s: Vincent TV Producties & Boris Meijer

Artikelen in dezelfde serie - Drag Race Holland

Zo zien de Drag Race Holland-kandidaten er 'in burger' uit

Drag Race Holland: een nieuw seizoen, een nieuwe jury

Dit zijn ze: de 10 kandidaten van Drag Race Holland 2021!

Envy Peru: “Mijn vader is supertrots op me”

Wie moet er meedoen aan Drag Race Holland seizoen 2?

Drag Race Holland zoekt kandidaten!

Luister naar Envy Peru in The Best Social Podcast

Kijk live naar de Drag Race Holland-reünie!

Dit is de winnaar van Drag Race Holland seizoen 1!

“Drag heeft een man van mij gemaakt”

Drag Race Holland aflevering 7: Máxima the Rusical

“Niets wat je in Drag Race doet, strookt met wat je doet in de praktijk”

Drag Race Holland aflevering 5: Snatch Game

Drag Race Holland aflevering 4: dancing queens

“Ik heb het contract niet gelezen”

Drag Race Holland aflevering 3: kunnen onze queens acteren?

“Had ik gehoopt op 25.000 euro? Absoluut”

“Schat, ik ben hartstikke arm”

Drag Race Holland aflevering 2: drama, klompen en extra veel Nikkie

“Ik wilde gaan naaien!”

“Mijn eerste dochter maakte mij pas echt moeder”

“De grootste uitdaging bij dit programma was de casting”

“De meiden in Drag Race Holland zijn best wel punk”

“Ik heb alles bij elkaar gelogen”

“Ik zou 'afab' queens toejuichen”

Drag Race Holland aflevering 1: dit vonden we ervan

Zo zien de Drag Race Holland kandidaten eruit zonder make-up!

Kijk nu de eerste beelden van Drag Race Holland

Dit zijn de 10 kandidaten van Drag Race Holland

“Ik presenteer Drag Race net als RuPaul: half als Fred, half in drag”

Fred van Leer presenteert Drag Race Holland

Kijktip: een docu over dragqueen Patty Pam Pam en haar tweelingbroer

“Ik heb die eerste avond niemand aan de haak geslagen”

“Vaak wordt bij Peru gedacht aan panfluiten en kleine mannetjes, ik wil juist het tegendeel bewijzen”

“Ik ben lastiggevallen en uitgescholden. Op een gegeven moment kon ik dat gewoon niet meer aan”

“Als ik uitga ben ik liever Pieter dan Patty”

“Ik ben zelf 25 maar Sederginne wordt regelmatig dik in de 50 geschat”

"Drag is voor mij een soort therapie"

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau