Petite Fille is een ontroerende documentaire van de veelbekroonde Franse regisseur Sébastien Lifshitz over de achtjarige Sasha die zich meer meisje dan jongen voelt. Warm gefilmde scènes en close-ups van Sasha's gezicht geven de film een zachte intimiteit. Soms is het alsof ze niet begrijpt waarom alles zo ingewikkeld is. Waarom ze niet simpelweg kan zijn wat ze is en kan dragen wat ze wil.

Zachte intimiteit
Naast interviews met de ouders, die hun kind zonder aarzelen als meisje erkennen, toont Petite fille zowel het gevecht van het gezin tegen een vijandige omgeving als hun dagelijkse beslommeringen. We zien Sasha spelen, bij balletlessen en tijdens een bezoek aan een in genderidentiteit gespecialiseerde therapeut. Warm gefilmde scènes en close-ups van Sasha’s gezicht geven de film een zachte intimiteit.

Regisseur Sébastien Lifshitz – onder meer bekroond met twee Teddy Awards, de prijs voor beste lhbtq-film, voor Wild Side en Bambi – schetst in Petite fillehet ontroerende portret van een achtjarige die zich meer meisje dan jongen voelt en daarbij verontrustende reacties uitlokt in een samenleving die nog steeds vastzit aan de klassieke jongens-meisjes-denkwijze.

Bios
Petite Fille is gemaakt door Imagine Films en draait vanaf 14 januari  2021 in de bioscopen. Bekijk hier onder de trailer, en een interview met Sébastien Lifshitz.