Muziek op vrijdag: Miley zingt ‘Boys Don’t Cry’ en Dolly Parton maakt mensen aan het huilen

Thank God It's Friday!

23 oktober 2020, Jaap Bartelds, 10 minuten

Een week zonder Miley Cyrus-covers is een week niet geleefd. Deze keer leefde ze zich uit op een oude hit van The Cure (‘Boys Don’t Cry’) en Zombie van The Cranberries. Verder was Dolly Parton te gast in de talkshow van Stephen Colbert, die ze tot tranen toe wist te roeren. Maar er is meer nieuwe muziek, in ons wekelijkse overzicht…

Miley Cyrus – ‘Boys Don’t Cry’ en ‘Zombie’

Als ze opkomt, ziet Miley eruit als een stripper. You can leave your hat on, maar die gaat juist als eerste af op de tonen van The Cure’s ‘Boys Don’t Cry’. Daarna volgt een cover van ‘Zombie’, de jarennegentighit van The Cranberries en ‘Midnight Sky’, de laatste single van Miley zelf. Het mooist is haar versie van ‘Zombie’, dat een stuk meer power heeft dan het origineel. Miley gaf dit miniconcert in de Whisky a Go Go-bar in Los Angeles, dat failliet dreigt te gaan door de coronacrisis. O ja: op 27 november verschijnt Mileys nieuwe album Plastic Hearts, waar deze drie tracks ook op staan.

Cannons – ‘Fire For You’

Een lekkere laidback groove en vocalen die heerlijk druggy klinken, dat is ‘Fire For You’ van Cannons. En dan ineens zijn er rolschaatsen.

Veering feat. Sisca – ‘Inside’

Van eigen bodem, met een video die is opgenomen op het Amsterdamse NDSM-terrein: DJ Veering in een samenwerking met zangeres Sisca. ‘Inside’ gaat over het verlangen naar bevrijding uit een donker gevoel of bevrijding uit de dagelijkse sleur van het leven, extra relevant in de tijd waarin we nu leven, zegt Veering. Hij vervolgt: “Het kan ook gaan over een coming-out, zoals in de video duidelijk is te zien is aan de regenboogvlag. Fun fact: Het nummer is gemaakt met analoge synths waaronder de zeldzame PolySIx synthesizer.”

Dolly Parton – ‘Bury Me Beneath The Willow’

Stephen Colbert moet even een traantje wegpinken als Dolly Parton uit ht niets dit droevige lied aanheft. Ze was te gast in zijn talkshow en hier zie je het complete interview waarin ze vertelt welk liedje haar moeder vroeger altijd voor haar zong. Dat was dus dit liedje:

Thigh High – ‘Go Slow’

Tom Rasmussen en Hatty Carman maken ‘queer pubrock’ met plezier en humor. ‘Go Slow’ is hun catchy nieuwe single, met een video waarin de twee te zien zijn als, ja als wat eigenlijk? Opblaaspoppen zonder de geijkte gaten? Het is in ieder geval plastic fantastic.

Jo Sarah – ‘No Wifi’

Droom jij weleens van een plek zonder zorgen, waar je niet eens wifi hebt zodat je niet in de verleiding komt om de boze buitenwereld alsnog binnen te laten? Jo Sarah zingt erover op haar nieuwe single. ‘No Wifi’ klinkt opzwepend en tropisch, met een video die ze tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk en Oostenrijk zelf heeft geschoten.

Ariana Grande – ‘Positions’

Er komt binnenkort alweer een nieuw album aan van Ariana Grande, met ‘Positions’ als leadsingle. De vocale acrobatiek beperkt zich tot een paar whistles op het eind, en in de video doet ze een grappige gooi naar het presidentschap.

Machine Gun Kelly ft. Halsey – ‘Forget Me Too’

De warrige blondering van Machine Gun Kelly heeft wel wat. ‘Forget Me Too’ is een Green Day-achtige punktrack met een gastbijdrage van zangeres Halsey, die hiervoor speciaal uit haar comfortzone is gestapt.

The Weeknd – ‘Too Late’

Er is een sticker op de nieuwe Weeknd-video geplakt omdat het weer een gewelddadig werkje is geworden. Het begint al goed: twee meiden met hun hoofd in het verband vinden het hoofd van zanger Abel Tesfaye op straat en roepen: “Oh my God, he is so hot! It’s perfect!” Hoe het afloopt? Dat zie je hier onder.

Gary Barlow – ‘Elita’

Good old Gary is back met een duet, of nee een trio met Michael Bublé en Sebastián Yatra. Eerlijk gezegd passen de beats niet zo best bij Gary en Michael, maar als Sebastián aan de beurt is, komt het toch nog een soort van goed.

Little Mix – ‘Sweet Melody’

Tot slot: Little Mix. De nieuwe video van dit Britse dameskwartet doet denken aan ‘Round Round’ van Sugababes.

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 108

Deze keer: Michiel van Erp, de dragscene van Taiwan en de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau