Elton John krijgt eigen Barbiepop met paarse bolhoed en roze bril

Leestijd: < 1 min

Op zijn 73e krijgt Elton John een lookalike in de vorm van een Barbiepop. Hiervoor is de zanger een samenwerking aangegaan met speelgoedfabrikant Mattel. De pop lijkt niet op de zanger, maar is gekleed in de iconische stijl van Elton John.

De Barbiepop is blond, draagt een paarse bolhoed en een grote stervormige roze bril. Haar kleding bestaat uit een blauwpaars bomberjack met een regenboogkraag en de naam Elton voor op de borst gespeld, een donkere glitterbroek en schoenen met plateauzolen.

Aanleiding is het 45-jarig jubileum van Elton Johns concertserie in het Dodgers-stadion in oktober 1975, met destijds het grootste aantal  van 100.000 toeschouwers.

De pop kost 50 dollar (ongeveer 42 euro) en komt in een speciale doos met houder en een officieel certificaat. In een reactie laat Elton John weten: “Barbie is een icoon op haar eigen manier. Dat ze een eerbetoon brengt aan mijn werk en mijn persoonlijke stijl, is een grote eer. Ik hoop dat ze fans overal inspireert om onbevreesd hun dromen en oneindige potentieel na te jagen.”

Powered by Labrador CMS